Foto: EPA-EFE/Adam Warzawa

Slobodan Kovač, selektor odbojkaša Srbije, bio je razočaran posle poraza od Italije u polufinalu Evropskog prvenstva.

PROČITAJTE JOŠ

Italija je pobedila sa 3-1, a Srbija je posle 2-1 propustila priliku da dođe do novog naleta.

Srljala je na početku 4. seta i poraz je bio neizbežan zbog kasnog buđenja. Takođe, u prvom setu, prokockane su prilike za vođstvo.

„Da se prvi set završio u našu korist, verovatno bi drugačije pričali, ali ova mlada ekipa je više od nas želela tu pobedu i mislim da su igrali stvarno dobro, mi smo samo na trenutke. Umesto da krenemo četvrti set mnogo pozitivnije, bilo je 5:0 za protivnika i dobili su krila, priča je završena. Šteta, mogli smo da odigramo mnogo bolje kao tim, ali nismo mogli, da li što nam protivnik nije dozvolio ili nije bilo dobro veče, u svakom slučaju, komplimenti za ovu mladu Italiju, moramo da budemo jaki u glavi, spremni za sutrašnju utakmicu“, rekao je selektor Kovač.

Raspored je nemilosrdan, Orlovi su meč polufinala završili u subotu oko 23.30, već u nedelju u 17.30 igraće za bronzu protiv domaće Poljske.

„Nije dobro što je to ovako, ali opet, treba da se igra, danas je bilo u igri finale, sutra treba da bude mnogo velika borba sa domaćinom, punom dvoranom, biće i oni umorni od pet setova. I mi ćemo biti umorni, ali treba da prevlada volja i želja za osvajanjem medalje“, naveo je Kovač.

Srbija je branila zlato iz 2019, a u finalu će igrati Italija i Slovenija u nedelju od 20.30.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare