Konor Mekgregor
Konor Mekgregor; Foto: Screenshot Instagram thenotoriousmma

U 2022. godini nije odradio nijednu jedinu borbu (i dalje je zvanično u penziji), a nalazi se na 35. mestu najplaćenijih sportista današnjice.

Konor Mekgregor je po mnogima najveća UFC zvezda svih vremena, pa je čak u nekim momentima bio bogatiji i od čitave organizacije.

PROČITAJTE JOŠ

Zarađivao je i zarađuje bogatstvo, a pronašao je pravi način da od sebe napravi svojevrsni brend. Kao što je Zlatan Ibrahimović u fudbalu znao da proda priču o Zlatanu u trećem licu, tako je i Konor imao svoje načine da prigrabi slavu.

Od 2016. godine je odradio samo četiri borbe, ali je za svaku uzeo ogroman novac. Samo je protiv Dastina Poarijea zaradio 33 miliona dolara 2021. godine, a procenjuje se da je „težak“ između 180 i 200 miliona dolara.

Odlučio je da se kao pravi Irac upusti u proizvodnju viskija, pa se sada u osam zemalja na svetu može kupiti „Proper No. Twelve“ koji je osnovao 2018. godine.

Samo od UFC borbi je zaradio 115 miliona dolara, od čega je čak 50 zaradio za borbu protiv Habiba Nurmagomedova 2018. godine. Spektakluarna borba završena je pobedom Rusa, a onda je usledio pravi haos i tuča između članova dva tima.

Od egzibicione borbe sa Flojdom Mejvederom je prihodovao 100 miliona dolara, sada se spekuliše da bi mogli da vidimo opet njihovu borbu. Svako od njih će zaraditi između 200 i 300 miliona dolara ukoliko dođe do tog susreta.

Kada ima ovoliko novca i ne čudi što Konor voli da se počasti, pa je tako nedavno uslikan kako puši džoint na svojoj Lamborgini jahti koju je kupio početkom godine.

Ovo je nešto manja jahta i koštala je tek četiri miliona dolara, ali je personalizovana i često je zovu „superautomobilom mora“.

Ima i u garaži Lamborgini Aventador Roudster, Meklaren 650S,  Lamborgini Urus, Rols-Rojs Goust, Rols Rojs Fantom Drophed kupe (dva izuzetno retka automobila), Bentli Kontinental GT, Kadilak Eskalad, BMW i8 i Land Rover Randž Rover (slikao se između dva automobila kada je jednom prilikom otišao sa prijateljem da natoči gorivo), te Land Rover Diskaveri.

Za sada Mekgregor ima skroman rezime kada su u pitanju nekretnine, pa ima tek dve kuće i jednu vikendicu.

Kupio je za 2,5 miliona dolara prekrasnu vilu u Irskoj sa pet spavaćih soba, šest kupatila, dnevnom sobom i trpezarijom, kuhinjom i sobom za igranje video igrica.

Ima uz to na imanju i objekat za jahanje konja, te pogled na reku Lefi. Ima spiralno stepenište i lustere od kristala. Da li nekoga čudi i što ima privatnu teretanu u domu?

Kako u Irskoj nije uvek baš najbolje vreme, odlučio je Mekgregor da kupi sebi i vikendicu u Marbelji. U istom gradu u kom i Novak Đoković ima kuću pronašao je dom za 1,6 milion adolara.

Ovaj luksuzni apartman se nalazi nedaleko od terena za golf, a ujedno ima i sjajan poled na Mediteran. Ima nekoliko manjih vodenih fontana, ali i LED osvetljenje na prilazu do garaže. Naravno i ovde ima teretanu, ali i spa centar, te ogroman bazen do kog može iz spavaće sobe.

Kako se većina njegovih borba odvija u Las Vegasu, bilo je potpuno prirodno da i tamo pronađe nekretninu.

Pao je izbor na kuću od 1114 kvadratnih metara, koja se nalazi na 15 minuta vožnje od centra grada. Ima čak sedam spavaćih soba, „beskonačni“ bazen, spa centar koji može da primi 10 ljudi, ali i i golf igralište u dvorišu. Svaka spavaća soba je praktično apartman za sebe, a glavna spavaća soba i poseban džakuzi.

U Las Vegasu se nalazio i najveći deo njegovih automobila (u garaži ima mesta za njih 10). Uz sve to je odlučio da mu je brzo dosta ovog doma, pa ga je iznajmljivao kuću, a onda je i prodao za 2,7 miliona dolara. Ipak mu se više dopadalo da odseda u luksuznim hotelima u Las Vegasu.

Šta god da mislite o Konoru, nema nikakve dileme da je Mekgregor pravi bog marketinga i da je svaki svoj potez znao višestruko da naplati.

Bahat je bio od početka karijere, rasipao se kada god bi stigao, a onda tvrdio da nije takav. Ipak, tokom godina su svi dobro navikli da voli da troši ogroman novac i da mu to pričinjava zadoljstvo, a nakon alkohola pronašao je novi porok. Već nekoliko puta je viđen sa džointom.

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar