Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Mark Kjuban, vlasnik NBA tima Dalasa Maveriks, rekao je da Denijel Snajder, gazda NFL ekipe Vašington Redskins, mora da preuzme odgovornost za to što 15 žena trpelo seksualno uznemiravanje i verbalno zlostavljanje dok su bile zaposlene u sportskom kolektivu iz glavnog grada SAD.

„Ako poznajete Dena, znate relacije u Redskinsima i čujete se sa njima, recite njemu i rukovodstvu da moraju da prepoznaju šta su ispravno učinili, a šta pogrešili. Moraju da prihvate greške koje su napravili. Jeste bolno. I ja sam napravio mnogo grešaka. Ali, to je jedini način na koji ćete to rešiti“, rekao je Kjuban tokom gostovanja na radio stanici „Sirius XM“.

PROČTAJTE JOŠ

Izveštaj koji je objavljen u februaru 2018, otkrio zagađenu atmosferu na radnom mestu u organizaciji Kjubanovog tima. Više desetina sadašnjih i bivših radnika potvrdilo je da su imali uznemirujuće incidente sa visokim čelnicima tima, uključujući seksualno uznemiravanje i nasilje u porodici, zbog čega je tadašnji izvršni direktor i predsednik Terdema Aseri podneo ostavku 2015. godine, ali je u pomenutom izveštaaju objavljeno da su žalbe na njega bile još 90-ih godina prošlog veka.

Kjuban je rekao da ga su ga optužbe protiv tima dovele do suza, ali se javno izvinio i pomogao sa 10 miliona dolara različite grupacije koje se bave ženskim pravima. U to vreme NBA je pokrenula istragu, a iako sam Kjuban nije naveden ni u jednom od incidenata, Liga je otkrila da nije obraćao dovoljno pažnje na poslovnu kulturu u organizaciji, što se kasnije promenilo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar