Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Nije vredelo što je bio najbrži.

Vozač Ferarija Karlos Sainc startovaće sa pol pozicije u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Belgije, iako je ukvalifikacijama najbrži bio Maks Ferstapen iz Red Bula, koji će zbog kazne početi trku sa 15. mesta.

POČITAJTE JOŠ

Ferstapen je bio najbrži u kvalifikacijama rezultatom 1:43,665, a drugi je bio Sainc sa zaostatkom od 0,632 sekunde.

Ferstapen je kažnjen zbog promena na motoru, pa će trku u nedelju početi sa 15. mesta. Osim njega iz istog razloga kazne su dobili i Šarl Lekler iz Ferarija, Lando Noris iz Meklarena, Esteban Okon iz Alpina, vozač Alfa Romea Valteri Botas i Mik Šumaher iz Hasa. Zbog tih kazni došlo je do pomeranja plasmana iz kvalifikacija za sutrašnju trku.

Sa druge pozicije startovaće Serhio Peres iz Red Bula (1:44,462), a sa treće pozicije Fernando Alonso iz Alpina, koji je u kvalifikacijama bio šesti.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton počeće trku sa četvrtog mesta, a njegov timski kolega Džordž Rasel sa petog, nakon što su u kvalifikacijama zauzeli sedmo i osmo mesto.

Vozač Vilijamsa Aleks Albon startovaće kao šesti, Danijel Rikardo iz Meklarena kao sedmi, a vozač Alfa Taurija Pjer Gasli kao osmi.

Sa devete i 10. pozicije trku će početi vozači Aston Martina Lens Strol i Sebastijan Fetel, dok će kao 11. startovati Nikolas Latifi iz Vilijamsa.

Iza njega će se poređati Kevin Magnusen iz Hasa, Juki Cunoda iz Alfa Taurija, Valteri Botas iz Alfa Romea, Verstapen iz Red Bula, Lekler iz Ferarija, Okon iz Alpina, Noris iz Meklanrea, Džou Gvanju iz Alfa Romea, dok će sa poslednjeg mesta startovati vozač Hasa Mik Šumaher.

Trka za Veliku nagradu Belgije vozi se u nedelju od 15 časova.

BONUS VIDEO Težak udes u Formuli 2, oreol spasao život

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar