FotO: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

U nedelju nas očekuju mečevi konferencijske runde NFL šampionata, koji će dati odgovor na pitanje ko će u Superbol, a ljubitelji NFL-a dobili su jednu dobru i jednu lošu vest.

Makoms je u divizijskoj rundi protiv Klivlend Braunsa dobio udarac u glavu nakon čega je imao ozbiljnih problema da ostane na nogama, pa je otišao u svlačionicu.

Kako su, predvođeni njegovom zamenom Čedom Heneom, Čifsi uspeli da dođu do pobede nad Braunsima, proteklih nedelju dana postojala je nedoumica da li će Mahoms dobiti „zeleno svetlo“ od strane lige da se vrati.

PROČITAJTE JOŠ...

Srećom po ljubitelje ovog sporta, Mahoms je u razgovoru sa novinarima otkrio da je uspešno prošao kroz takozvani „protokol potresa mozga“ i da je dobio dozvolu da se vrati na teren od strane medicinskog tima nakon višednevnih testova kojima je podvrgnut.

Mahoms i Čifsi će ugostiti Bafalo Bilse u finalu AFC konferencije, dok će se za titulu najbolje ekipe NFC konferencije boriti Grin Bej Pekersi i Tampa Bej Bakanirsi.

Za razliku od Mahomsa, jedan od najboljih hvatača lige i „udarna igla“ Tampe, Antonio Braun, propustiće meč na „Lembo fildu“ zbog povrede kolena. Braun je protiv Nju Orleans Sejntsa prošle nedelje dobio udarac u koleno zbog kog nije trenirao čitave nedelje. Iako su pregledi pokazali da nema ozbiljnijeg oštećenja, trener Brus Arijens rekao je da će bivši igrač Pitsburg Stilersa biti van ekipe za ovu utakmicu, a još uvek nema najava da li bi mogao da propusti i Superbol, ukoliko Tampa savlada Pekerse.

„Voleli bismo da je tu sa nama. Ovako, ostali momci će morati da pomognu“, rekao je kvoterbek Tampe Tom Brejdi u izjavi za Boston Gloub.

Utakmica između Grin Beja i Tampe je na programu sutra od 21:05, dok će Čifsi i Bilsi na teren u noći između nedelje i ponedeljka, sa početkom u 00:40.

Pobednici ovih mečeva idu u 55. izdanje Superbola.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar