Foto: Printscreen/Instagram: akimkomnenic

Od jutra 7. oktobra, u subotu, iz pojasa Gaze ka Izraelu ispaljeno je više stotina raketa, te je Izrael proglasio ratno stanje, sada za Nova.rs Akim Komnenić, srpski trener, objašnjava kakvo je stanje u Izraelu.

To je naravno uticalo i na sve klubove i sportske događaje koje se dešavaju u toj državi i zbog ratnog stanja je sve otkazano do daljnjeg.

Koliko je stanje alarmantno pokazuje i to što je Košarkaški klub Hapoel ber Ševa dopustio svim stranim igračima da napuste zemlju.

PROČITAJTE JOŠ

Za Nova.rs iz Izraela pričao je i srpski rukometni trener Akim Komnenić koji već duže vremena predvodi ekipu Makabija iz Tel Aviva.

„Nema problema, ali situacija jeste vrlo neprijatna. Moj klub (Makabi Tel Aviv) je profesionalan i brine o nama kao porodici. U klubu su tri srpska igraca, imamo sve, bezbedni smo u Tel Avivu i u samom gradu za sada nema velikih problema kao što je to na jugu. gde je i kopnena borba i gde ima žrtava kao što mediji objavljuju. Za sada pratimo situaciju i slušamo instrukcije. Najiskrenije se nadam da će se sve brzo završiti sa što manje žrtava i da ćemo se vratiti normalnom životu“, rekao je Komnenić za Nova.rs.

Komnenić je započeo trenersku karijeru u rukometnom klubu Vrbas 2002. godine. Radio je i u beogradskim školama rukometa Junior i SKBG, Partizanu, Primusu, Novom Beogradu, Dinamu iz Pančeva, i Jugoviću iz Kaća.

Bio je trener ženske kadetske reprezentacije Izraela, dok je trenutno u Makabi Tel Avivu iz Izraela.

Makabi je novu sezonu započeo dobro, jednom pobedom, ali su zatim vezali dva poraza i nakon tri kola nalaze se na 8. mestu domaćeg šampionata.

BONUS VIDEO Nezapamćen skandal – Makabi bez borbe u finalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar