Odbojkaši Srbije, Odbojkaška reprezentacija Srbije
Foto: FIVB

Srbija nije uspela da napravi čudo i da savlada Sjedinjene Američke Države. "Orlovi" su tako, barem za sada, ostali bez Olimpijskih igara u Parizu.

Srbija je imala imperativ pobede pred meč sa neporaženim Sjedinjenim Američkim Državama, ali je na kraju lako izgubila sa 3:0 (po setovima 25:19, 25:18, 25:17) za nešto više od sat i po igre.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, to ne znači da odbojkaše nećemo gledati na Olimpijskim igrama jer će Srbija putem rang liste moći da obezbedi put u Parizu osim ukoliko ne dođe do velikih iznenađenja.

Odbojkaši trenutno drže poslednje mesto na listi koje vodi u Pariz i postoje sasvim realne šanse da se sledeće godine nađu u Parizu.

Na turniru su ostali bez ikakve šanse da to urade, a u nedelju od 09.00 igraju meč poslednjeg kola protiv Slovenije bez takmičarskog značaja.

Srbija će znati da li na osnovu rang liste ide na Olimpijske igre 24. juna kada bude završena Liga nacija sledeće godine. Srbija je trenutno deveta na svetu, pa i te kako ima čemu da se nada jer su selekcije pre nje uglavnom izborile plasman u Pariz.

Amerikanci su bili dominantni na servisu, čak 12 direktnih poena na taj način pokazuju koliko je prijem „orlova“ bio nemoćan.

BONUS VIDEO Pozdrav odbojkašica sa pomoćnikom selektora

Srbija - SAD 19:25, 18:25, 17:25

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar