Foto: EPA-EFE/MICHAEL DODGE

Izrael Adesanja odbranio je četvrti put pojas srednje kategorije UFC-a, pobedio je Roberta Vitakera, borca kom je oduzeo pojas prvaka još pre tri godine.

Od početka je kontrolisao Adesanja dešavanja u kavezu, video je Vitakerovu želju da ga sruši u parter i da tako proba da završi borbu.

PROČITAJTE JOŠ

Svaki put se Adesanja dobro odbranio i na kraju su sudije ubedljivo bodovale u njegovu korist.

Adesanja je nastavio uspešan niz u kom ima samo jedan poraz, doduše u poluteškoj kategoriji od Jana Blahoviča.

Inače, obeležila je i publika ovo veče, skandirala je kako hoće Džoa Rogana, koji je ranije otkazao komentatorski nastup.

Javno ga je podržao Adesanja tokom konferencije, bilo je jasno da je pod pritiskom javnosti odustao.

Naime, Rogan, poznati voditelj podkasta i komentator, naišao je na osude zbog raznih komentara i gostiju u podkastu, koji su se ticali tema u vezi sa pandemijom koronavirusa.

“Pre svega, dopustite meni da kažem nešto o ovome. Ja sam crnac i imam pravo osvrnuti se. Puno je smradova i zmija u ovoj igri. U borilačkom sportu sam od 2008. godine, a Džo Rogan jedan je od najboljih, najkul i najskromnijih jeb**a s kojima sam imao zadovoljstvo da radim. Razumite to i zaje** te svu buku. Znamo svi šta oni žele. Ne možete kontrolisati čovjeka, on ima najveću platformu na svetu. To je moja ‘crnčuga’ Džo Rogan“, rekao je Adesanja.

Zvanično, Roganu „raspored“ nije dozvoljavao da se pojavi.

BONUS VIDEO Zvezda reprezentacije Australije laktom udarila reprezentativku Srbije Jovanu Nogić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar