Foto: AP Photo/Khalil Hamra

Ivana Vuleta je osvojila bronzanu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu, a onda je odlučila da se oglasi i na Instagramu.

Srpska atletičarka je skoko od 6,90 metara stigla do bronza, a nakon takmičenja je otkrila da je bila izuzetno emotivna zbog suza preostale dve rivalke na postolju.

Uz to je pojasnila i šta joj je bio dodatni problem prilikom izvođenja skokova.

PROČITAJTE JOŠ

„Hvala vam što ste me podsetile šta je čista radost i ljubav“ Ne mogu biti ponosnija na vas dve. Iznad svega, suočavajući se sa rupturom Ahilove tetive u poslednje dve nedelje, ovu medalju je bilo najteže osvojiti, ali u kojoj sam uživala svim srcem“, poručila je Vuleta.

Srpska skakačica udalj je skočila 6,90 metara, što je bio njen najbolji skok u finalu, te je taj rezultat bio dovoljan samo za treće mesto.

U petoj seriji je Džezmin Sojers skočila tačno sedam metara (najbolji rezultat sezone), a taj rezultat niko nije uspeo da nadmaši.

Zbog tog zlata se Srbija upravo i žalila.

Edin Zuković, selektor atletske reprezentacije Srbije, istakao je da Britanka nije skočila sedam metara, te da je u poslednjoj seriji Vuleta skočila više od 6,91.

Ipak ova žalba je ekspresno odbijena, pa su ubrzo i dodeljene medalje.

U prvoj seriji Vuleta je skočila 6,76 metara, u drugoj 6,79, a u trećoj 6,66 metara. Ona je u četvrtoj seriji zabeležila 6,77 metara, a u poslednjoj šestoj 6,90 metara.

BONUS VIDEO Vuleta nakon bronze na Evropskom dvoranskom prvenstvu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar