Ivana Vuleta je osvojila bronzanu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu, ali je utisak ljudi iz Srpskog atletskog saveza da je uskraćena za nekoliko centimetara.

Srpska skakačica udalj je skočila 6,90 metara, što je bio njen najbolji skok u finalu, te je taj rezultat bio dovoljan samo za treće mesto.

U petoj seriji je Džezmin Sojers skočila tačno sedam metara (najbolji rezultat sezone), a taj rezultat niko nije uspeo da nadmaši.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog tog zlata se Srbija upravo i žalila.

Edin Zuković, selektor atletske reprezentacije Srbije, istakao je da Britanka nije skočila sedam metara, te da je u poslednjoj seriji Vuleta skočila više od 6,91.

Ipak ova žalba je ekspresno odbijena, pa su ubrzo i dodeljene medalje.

U prvoj seriji Vuleta je skočila 6,76 metara, u drugoj 6,79, a u trećoj 6,66 metara. Ona je u četvrtoj seriji zabeležila 6,77 metara, a u poslednjoj šestoj 6,90 metara.

„Dala sam sve od sebe, jednostavno ima dana kada nešto ide sa lakoćom, a ima dana kada ne ide baš sve po planu. Pokušala sam da uradim sve, bila sam sposobna za te skokove, ali jednostavno takav je dan“, rekla je Vuleta nakon završetka takmičenja.

Srebro je osvojila Italijanka Larisa Japikino rezultatom 6,97 metara, što je novi državni rekord.

„Mnogo sam srećna što je današnje takmičenje izgledalo baš ovako. Srećna zbog Džasmin i Larise privatno se družimo i mnogo sam srećna zbog njih, sada kada njih vidim kako izgleda kada osvajate prve medalje, pogotovo Džasmin sa prvom zlatnom medaljom, nekako i meni prorade emocije. Nije uvek sve vezano za zlato, ali posle svega moram biti ponosna pogotovo zbog situacije u kojoj se nalazim sa povredom, tako da, dobro je“, dodala je Vuleta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare