Foto: EPA-EFE/Robert Ghement

Posle peha u Americi, motivacije joj neće faliti, a kaže da je i u boljoj formi.

Srpska atletičarka Ivana Vuleta želi da se okiti najsjajnijim odličjem u skoku udalj, na Evropskom prvenstvu u Minhenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvenstvo na otvorenom startuje 15. avgusta u Nemačkoj, a Ivana će biti jedna od najvećih zvezda na Olimpijskom stadionu.

Ona je na Svetskom prvenstvu u Oregonu zauzela sedmo mesto, o izostanku medalje je presudio milimetar prestupa, zbog čega je Vuleta sada dodatno motivisana.

„Posle srebra u Cirihu, zlata u Amsterdamu i odustajanja od finala u Berlinu usled povrede Ahilove tetive 2018. godine, željno iščekujem još jedno Evropsko prvenstvo na otvorenom. Ovu sezonu sam započela drugom titulom svetske prvakinje u dvorani, pa sa istim ambicijama idem i u Minhen. Očekujem sjajnu atmosferu na tribinama, ali mirnu u svojoj glavi, manje prestupa i više dalekih skokova. Forma je još bolja nego u Judžinu, tako da se radujem još jednom prilici sledeće nedelje“, rekla je Vuleta za Srpski atletski savez.

Njen kolega, bacač kugle Asmir Kolašinac nada se finalu prvenstva, navodeći da je specifično što su i kvalifikacije i finale istog dana.

Svojoj šansi za finale se nada i trkač Boško Kijanović, koji bi se u suštini zadovoljio i polufinalom i državnim rekordom.

Našu zemlju će pored Ivane, Asmira i Boška predstavljati i: Milica Gardašević u skoku udalj, Armin Sinančević u bacanju kugle, Angelina Topić (skok uvis), Adriana Vilagoš (bacanje koplja), Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok udalj), Dragana Tomašević (bacanje diska), Elzan Bibić (5000 m), Anja Lukić (100 m prepone), Luka Trgovčević (110 m prepone) i Milana Tirnanić (100 m).

BONUS VIDEO: Ivana Vuleta – devojka koja je vratila nadu u srpsku atletiku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare