Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Trevor Collens)

Velika čast.

Igor Milanović, legendarni vaterpolista Partizana i reprezentacije Jugoslavije, koji je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu i Seulu, dok je slavio na Svetskom prvenstvu 1986. u Madridu i pet godina kasnije u Pertu, biranim rečima je govorio o Novaku Đokoviću, po mnogima najboljem teniseru sveta svih vremena.

PROČITAJTE JOŠ...

„Novakovo ime kad čujem imam utisak da moram da ustanem i stanem mirno. Od njega može dosta da se nauči, krivo mi je što nisam gledao način na koji trenira. Kad igra pet setova u nedelju, a već u utorak ide negde i igra opet, mora da smesti i proslavu, put…“, rekao je Milanović u intervjuu za Nova.rs.

Potom je dodao:

„Taj sport mu je dao jednu kompletnu tehničku spremu kako bi mogao da dođe do izražaja talenat, taktika… Novak bi trebalo da nam drži čas o više stvari nego što je samo sport. Njegova odluka da poštuje svoje telo i da niko nema pravo da utiče na njega, zbog čega je bio i protiv celog sveta…“

Igor Milanović Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

„Zaslužje poštovanje celog sveta i moramo od njega da učimo, da gledamo šta radi. Vidim da se bavi sistemom disanja, ponekad imam utisak da bih mogao da mu pomognem. Verovatnije je da bi situacija bila obrnuta“, zaključio je Milanović.

BONUS VIDEO Nadala mučio stomak, svi su to saznali

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar