Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Veliki uspeh Hrvatske.

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je titulu prvaka Evrope pošto je u finalu Evropskog šampionata u Splitu savladala Mađarsku nakon velike borbe rezultatom 10:9, po četvrtinama 3:3, 1:0, 4:4, 2:2.

PROČITAJTE JOŠ...

U prvoj četvrtini viđena je velika borba, Hrvatska je dva puta imala gol viška, ali je ona okončana nerešenim rezultatom, 3:3.

U drugoj deonici viđen je samo jedan pogodak kojim je Konstantin Harkov odveo Hrvate na gol viška, a u tom ritmu nastavljeno je i u trećoj deonici, koju je Hrvatska završila sa golom viška na sovm kontu, 8:7, iako su imali i dva gola prednosti u jednom trenutku (5:3).

U završnih osam minuta, od rezultata 8:8, Hrvati su zaigali sjajno i stigli do titule najviše zahvaljujući petercima, pošto je Jerko Marinić Kragić bio precizan oba puta, dok je Kristijan Manrerč pogodio prečku na 2:26 pre kraja utakmice, te su do kraja meča uspeli Mađari samo da se vrate na gol minusa, ali ne i da stignu do izjednačenja.

Hrvatska je tako stigla do druge titule prvaka Evrope, a interesantno je da su prethodni put to uspeli pre 12 godina, takođe pred domaćim navijačima, kada su se na krov Evrope popeli trijumfom u Zagrebu.

Mađarska – Hrvatska 9:10 (3:3, 0:1, 4:4, 2:2)

Bazen: Split; Sudije: Boris Margeta (Slovenija), Adrijan Aleksandresku (Rumunija)

Mađarska: Levai, Angjal, Manherč 1, Konarik 1, Nađi, Molnar 2, Zalanki 1, Burijan, Nemet 1, Fekete, Jansik 2, Vigvari 1, Vogel

Hrvatska: Bijač, Burić 3, Fatović, Krapić 1, Lazić, Bukić, Biljaka, Zuvela, Marinić Kragić 2, Vrlić, Bašić 1, Harkov 3, Popadić

I na ovom velikom takmičenju podrška našoj podmlađenoj reprezentaciji je UNIQA – zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije.

Vaterpolo Srbija promo

BONUS VIDEO Tucak: Deki Savić – gospodin i grdosija s dečačkim osmehom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare