Foto: Starsport

Nekadašnji srpski vaterpolista Danilo Ikodinović prokomentarisao je ulogu Dušana Mandića u timu Srbije.

„Delfini“ su u četvrtak pobedili Rumuniju sa 17:1, Mandić, iako slovi za lidera nove generacije – nije igrao.

PROČITAJTE JOŠ:

Selektor Savić se zahvalio Bogu rekavši da je „agonija završena“, a onda je na pitanje o Mandiću rekao da „on sastavlja tim, ali da odluka o tome da Mandić ne bude u sastavu nije njegova“.

Pre nego što se to uopšte desilo, videlo se da Manda sada nosi veće breme nego ranije, pa su se desili porazi od Mađara i Francuza.

„Čitao sam Dekijevu izjavu gde kaže da smo mi u toj utakmici igrali samo četiri minuta. Ako ti igraš četiri minuta od 32 minuta, ti nemaš tu šta da tražiš ni sa Albanijom, a ne sa Francuskom. Žao mi je što se to desilo, ali moje viđenje je da na ovom Evropskom prvenstvu se nije nametnuo nijedan lider. Kolektivni sport zahteva lidera, apsolutnog lidera, trener ima svoju ulogu, ali lider u bazenu može da bude samo neko od igrača, a mi nažalost nismo to imali sad“, analizira Ikodinović za Nova.rs.

VIDEO Savić iznenadio sve: Agonija završena, odluka da Mandić ne igra nije moja

Na pitanje koliko će Savić moći da pomogne Mandiću da uđe u tu ulogu, Dača kaže da to zavisi od igrača.

„Moći će da mu pomogne, koliko Mandić bude hteo sam sebi da pomogne. Ako Mandić bude hteo da prati, sluša instrukcije, onda će moći da pomogne. Ne znam šta je u Dušanovoj glavi, ali mogu da zamislim šta je u Dejanovoj jer znam kako je vaspitan u smislu i kuće i sporta. Znam šta Deki očekuje od njega, a da li će da se stvori konekcija… Nije isto kad ti je Manda lider i kad je bio iza lidera u onoj generaciji prethodnoj. Ogromna razlika. Tamo su bile aždaje. I Manda je onda bio aždaja, ali nije bio lider i nije se očekivalo da ima vodeću poziciju. E sad, svi očekujemo od njega… Mislim, očekujemo, ko sam ja da očekujem nešto od tebe. Ali se tako kaže. Očekuje se od tebe da budeš vođa, da preuzmeš dirigentsku palicu, da vučeš ekipu kad je loše i dobro, da podvikneš, zna se šta treba da radi lider“, objasnio je.

Istakao je i da je u njegovoj generaciji bilo više takvih karaktera i momaka, a da su od „šestorice veličanstvenih“ tu bili Andrija Prlainović i Filip Filipović.

BONUS VIDEO Dača Ikodinović: Deki i ja smo u šali pričali da je dobro ako stignemo do četvrtfinala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar