Foto: EPA-EFE/NICOLA MASTRONARDI

Odbojkaši Holandije plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto su u Bariju pobedili Nemačku sa 3:2 (25:20, 25:23, 22:25, 18:25, 15:12).

Najefikasniji u selekciji Holandije bio je Nimir Abdel-Aziz sa 18 poena, dok je 16 poena upisao Beni Tuinstra. Georg Grocer je ostvario najbolji učinak u poraženoj reprezentaciji sa 22 poena, a Denis Viktorovič Kaliberda je zabeležio 15 poena.

PROČITAJTE JOŠ:

Holandija će u četvrtfinalu Evropskog prvenstva igrati protiv branioca titule selekcije Italije.

Ranije u toku dana u subotu u četvrtfinale se plasirala selekcija Ukrajine, koja je u Varni savladala Portugal sa 3:0 (25:20, 25:19, 25:22). Ukrajina se u četvrtfinalu sastaje sa Slovenijom.

U nedelju su na programu poslednja dva meča osmine finala. Od 18.00 u Bariju Srbija igra protiv Češke, dok tri sata kasnije igraju Poljska i Belgija.

Žreb je takav da selekcija Srbije u četvrtfinalu eventualno može da ide na Poljsku ili Belgiju, dok bi kasnije ukrstila koplja sa Slovenijom ili Ukrajinom, pod uslovom da prođe do polufinala.

Sa Italijom, Holandijom, Francuskom ili Rumunijom bi izabranici Igora Kolakovića mogli da se sretnu eventualno u finalu Evropskog prvenstva, koje je za sada prilično daleko.

BONUS VIDEO:  Nova.rs na poslednjem treningu „orlova“ pred finale Mundobasketa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar