Foto: Marko Djokovic / Starsport

Savez hokeja na ledu Srbije je doneo odluku da za prvaka proglasi Crvenu zvezdu.

Kako je navedeno u saopštenju, odlučeno je da se seniorsko prvenstvo registruje postignutim rezultatom zabeleženim do prekida sezone zbog pandemije koronavirusa.

Za razliku od seniorskog, prvenstva mlađih kategorija i takmičenje u Prvoj B ligi su stornirani i registrovani kao neodigrani.

„U periodu koji je protekao od dana proglašenja vanrednog stanja do danas, Savez hokeja na ledu Srbije je u saradnji sa IIHF-om tražio najbolje moguće rešenje za zvaničan završetak svih nacionalnih prvenstava“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se i da je „jedina jasna slika šampionata bila u seniorskoj konkurenciji gde su sve utakmice odigrane“.

„Za pobednika i šampiona Srbije u sezoni 2019/2020 proglašena Crvena zvezda. Međutim, u svim ostalim kategorijama klubovi su odigrali različiti broj utakmica, što je dovelo do nejasnih i nepotpunih slika na tabelama. Prema savetu IIHF-a i modelu na koji su se završile mnoge evropske lige, direktor takmičenja SHLS Bogdan Dabović proglasio je prvenstva u svim ostalim kategorijama storniranim, odnosno registrovana su kao neodigrana. Ovakav scenario sa neodigranim prvenstvima mogao je biti sprečen jedino u slučaju da su se klubovi pridržavali rasporeda takmičenja i odigrali sve planirane utakmice do datuma prekida prvenstva“, zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram