Maks Ferstapen
Maks Ferstapen; Foto: EPA-EFE/Alejandro García

Veliki skandal je potresao svet formule 1, pred trku.

Navijači vozača Red Bula Maksa Ferstapena su na stazu bacili dimne bombe tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Holandije i zbog toga je uhapšena jedna osoba.

PROČITAJTE JOŠ

Sve se dogodilo tokom drugog kruga kvalifikacija kada je na stazi bio samo Aleks Albon, pokazana je crvena zastava kako bi sve bilo raščišćeno, a druga dimna bomba je doletela u trećem delu kvalifikacija.

One su zbog toga bile prekinute, zbog ugrožene bezbednosti vozača.

„Držati baklju, to je u redu neko vreme i postoji ograničenje koliko možeš da je držiš, ali baciti je na stazu je jednostavno glupo. Mislim da je osoba koja je to uradila izbačena. Ni za koga to nije dobro, budeš izbačen i nećeš gledati trku, nama je sesija zautsavljena jer je opasno da je bilo šta na stazi“, rekao je Maks Ferstapen posle kvalifikacija.

Holanđanina to nije omelo da zauzme novu pol poziciju, a iza njega su se našli bolidi Šarla Leklera i Karlosa Sainca, dok je Luis Hamilton završio na četvrtom mestu.

Trka za veliku nagrade počinje od 15 časova, a bodovnu prednost u šampionatu će pokušati da uveća upravo Maks Ferstapen.

BONUS VIDEO Težak udes u Formuli 2, oreol spasao život

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar