Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Luis Hamilton je trku za Veliku nagradu Štajerske završio na drugom mestu, iza Maksa Ferstapena, a po završetku trke je istakao da je iznenađen brzinom Red Bula.

Hamilton je odvezao dobru trku na Red Bul Ringu, ali je uprkos tome završio iza Ferstapena, koji početkom sezone dominira na način na koji je bio svojstven aktuelnom šampionu sveta:

PROČITAJTE JOŠ...

„Red Bul je bio za tri ili četiri desetinke brži. Njihova brzina je neverovatna. Nisam mogao ništa da uradim. Ne znam odakle im ta brzina. Mislim, na svim delovima staze, ali posebno na pravcima. U sjajnom ritmu su“, rekao je Hamilton u izjavi datoj Skaj Sportu.

Britanski vozač je istakao da Red Bul radi na razvoju, za razliku od njegove ekipe:

„Mi nismo pravili bilo kakva poboljšanja, ne znam kada smo poslednji put uradili bilo kakvu nadogradnju. Oni jesu. Poboljšali su motor, kao i još neke delove bolida. To je ono što ih drži ispred. Ne možemo da uradimo mnogo pri ovoj brzini. Takođe, moramo da nastavimo da pokušavamo, ubeđen sam da ćemo uspeti u nečemu“, rekao je Hamilton.

Pred početak sezone 2021 uveden je takozvani „kep“, po kom svi timovi na raspolaganju imaju 145 miliona za trošak, ali deo sredstava moraju da prebace i na razvitak automobila za 2022. godinu.

„Možda oni troše više sad, a mi ćemo naredne sezone. Nisam siguran da li je to slučaj, jer nije moje da razmišljam o tim stvarima“, rekao je Hamilton.

Nakon osam trka, Ferstapen je prvi sa 156 bodova, Hamilton ima 138, dok u konkurenciji konsturktora Red Bul ima 252, 40 više od Mercedesa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar