Luis Hamilton
Luis Hamilton; Foto: EPA-EFE/STR

Luis Hamilton, sedmostruki šampion sveta u Formuli 1, napustiće Mercedes po završetku naredne sezone, potvrdio je ovaj tim, da bi samo par minuta kasnije i Ferari zvaničnim saopštenjem.

Nakon što je tokom dana objavljena nezvanična najava da bi moglo da dođe do jednog od najvećih transfera u novijoj istoriji Formule 1, u kasnim večernjim satima stigla je i potvrda iz oba tabora – Hamilton će u sumrak karijere nastupati pod bojama „skuderije“.

PROČITAJTE JOŠ...

Hamilton će narednu sezonu voziti za Mercedes, dok će 2025. i zvanično sesti za volan „konjića“ i pokušati da dođe do osme titule prvaka sveta.

Britanac, koji je u januaru napunio 39 godina, će sa Ferarijem potpisati višegodišnji ugovor, a u trenutku kad bude započeo mandat u bolidu Ferarija ući će u petu deceniju života.

„Skuderija“ je poslednju titulu osvojila davne 2008. godine kada je šampion bio Kimi Raikonen.

U međuvremenu najbržim cirkusom sveta vladali su Sebastijan Fetel, Niko Rozberg, Hamilton je nanizao sedam titula (poslednju 2020), a cilj Ferarija biće da uz pomoć najtrofejnijeg vozača današnjice prekine niz Maksa Feršatepa i Red Bula koji je osvojio tri titule uzastopno.

Pored njega, u bolidu Ferarija voziće Šarl Lekler, dok je „skuderija“ potvrdila da će se rastati sa Karlosom Sajncom:

„Imamo još jednu sezonu da damo sve zaod sebe zajedno“, navedeno je na zvaničnom nalogu Ferarija, dok je i sam Sajnc potvrdio:

„Ferari i ja ćemo se rastati na kraju sezone 2024. Imamo i dalje dugačku sezonu pred nama, i, kao i uvek, daću sve od sebe za tim i za navijače“, naveo je Sajnc.

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar