FOTO Tanjug-AP Photo/Hassan Ammar

Mik Šumaher bio je jedan od važnih aktera trke Formule 1 koja je ispisala istoriju, a koja je ostavila njegovog tatu na podeli trona večne liste.

PROČITAJTE JOŠ

Šumaher junior završio je trku u Abu Dabiju kao 14. i bez bodova, ali je upravo njegov sudar sa Nikolasom Latifijem izazvao izlazak bezbednosnog vozila, koje je preusmerilo tok trke.

Sudar je bio takve prirode da je Latifijev bolid „rikošetirao“ i tako se odbio od zida, da je bilo nužno izlaženje vozila koje je usporilo trku, promenilo snage i omogućilo na kraju Maksu Ferstapenu da prestigne Luisa Hamiltona.

Bio je Mik među prvima koji su tešili Hamiltona na kraju trke, svestan je bio šta je izazvao, prst sudbine se surovo poigrao i sigurno je da će Šumijev naslednik imati mnogo motiva u narednim sezonama da se dokaže, kako ga ne bi pamtili po ovome.

U svakom slučaju, Mihael Šumaher i Luis Hamilton dele i dalje tron sa po sedam F1 titula, a Britanac će u narednoj sezoni zbog svega viđenog imati motiv više da dođe do osmog trofeja.

Mik nije imao sreće da u ovoj sezoni dođe do bodova, samo on, Robert Kubica i Nikita Mazepin ostali su bez poena, pa će i mlađi Šumi morati mnogo toga da pokaže u novom ciklusu takmičenja kako bi opravdao slavno prezime.

Dokazao se u akademiji Ferarija, početkom decembra 2020. je potpisao sa Hasom, a izabrao je i broj 47 jer je sa brojem 4 osvojio titulu u formuli 3, dok je broj 7 upravo broj titula koji Mihael ima u Formuli 1.

Mihael i Korina Šumaher
Foto: EPA-EFE/OLIVER MULTHAUP

Bio je sa Mihaelom na skijanju 29. decembra 2013. kada je slavni vozač doživeo nesreću zbog koje je i dalje u komi, u martu 2017. je prvi put javno govorio o ocu i opisao ga kao idola, rekavši i da mu je cilj da bude šampion F1 jednog dana. Prošle godine, pre početka VN Toskane je vozio Ferari F2004 u kom je Mihael osvojio sedmu i poslednju titulu, vozio je u čast 1000. trke Ferarija u F1, a nosio je i očevu kacigu.

Na svakom koraku ga čeka tatino nasleđe i to se potvrdilo čak i na ovoj trci – ko je uopšte mogao da sanja da će na ovaj način uticati na trku i opstanak Mihaelovog nasleđa?

BONUS VIDEO Maks Ferštapen osvojio titulu prvaka sveta u Formuli 1

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar