Foto: Pedja Milosavljevic/ STARSPORT

Naš slavni odbojkaški reprezentativac, Vladimir Grbić, još jednom se oglasio preko društvenih mreža povodom aktuelne situacije u našoj zemlji.

Samo dva dana pošto je dao svoj sud o pandemiji koronavirusa u našoj zemlji, Grbić je analizirao i situaciji u društvu, odnose među ljudima i poručio je da mu se mnogo toga lošeg desilo u Srbiji, ali da se neće predati i da će ostati ovde.

Foto: Printscreen/Instagram

Iako nije precizirao kome je tačno namenjena poruka i šta stoji iza svega, Grbić je rekao da će i dalje biti veliki borac.

„Mi živimo u vremenu u kome je površnost na najvišoj ceni, laž je osnovno sredstvo komunikacije, a prevara način života. Ali sve će ovo proći i maske će pasti. Da bismo taj dan dočekali spremni, sve što je bitno jeste da ne dozvolimo da nam se pomuti jasna slika o tome ko smo mi sami. Meni se u Srbiji desilo sve i svašta, izvaran sam, izmaltretiran, izdan, toliko da sam u jednom momentu pomislio da odem napolje. Ali sam onda rekao – ne, borio sam se ceo život i boriću se, mene odavde ne može da otera niko, jer ja znam ko sam. A znam ko su oni“, napisao je Grbić.

PROČITAJTE JOŠ:

On je priznao da bez obzira na veliki profesionalni uspeh, koji je ostvario van granica ove zemlje, kaže da nigde nije bolje nego kod kuće, među svojim sunarodnicima.

Osvajač zlata na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine poručio je mladima da ostanu u Srbiji i rade na sebi.

„Možete uvek naći mesto gde vam je ‘prividno’ bolje, ali ćete samo u svojoj zemlji biti svoj na svome. Nakon 18 godina života u inostranstvu kao građanin drugog reda, bez obzira na sportski status, uveriš se u to. To mi koji smo bili znamo. Sunce tuđeg neba neće vas grejati kao svoga. Nikad. Zato počevši od SEBE uvek, treba da damo doprinos tome da bude bolje ovde. Majstora koji nalaze problem za svaku soluciju, hejtera i mediokriteta ima uvek. Oni su se predali. Oni su nebitni. Statisti u epizodi preživljavanja života. Počnite od sebe radeći na sebi. Nije kasno da počnete sad. Budućnost su deca i mladi. Za njih treba dati sve. Kakvi će biti oni i svet sutra, zavisi od nas. Nebitno, čime god se bavili“, zaključio je Grbić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram