Marko Zivic, Dragan Gaga Nikolic, Dalibor Andonov Gru i Nebojsa Glogovac
Foto:Arhiva

Smrt Marka Živića nije potresla samo svet glume već i sporta, jer je jedan od najpopularnijih glumaca u Srbiji bio poznat i kao veliki navijač Partizana.

Partizan se od Živića oprostio emotivnom porukom:

„Dragi naš crno-beli druže, želimo da te upamtimo onakvog kakav si bio-sa osmehom na licu, pun ljubavi i žara za svoj voljeni klub! Pozdravi nam sve velikane gore i zamoli ih da se zaustavimo na ovome, jer mora neko da i ostane ovde, među običnim svetom. Neka te anđeli čuvaju“, napisali su crno-beli na Tviteru, a sam Živić je o timu iz Humske govorio uz citat Duška Radovića:

„‘Za sve se navija, Partizan se voli”, govorio je Duško Radović, a ko sam ja da mu protivurečim?’, bio je kratak ali dovoljno jasan Živić u intervjuu koji je 2015. godine dao magazinu Glorija.

No, nije Živić jedini čija smrt je potresla neku od dve strane Topčiderskog brda.

Kada je preminuo Miša Janketić, od čuvenog Gavrila Gavrilovića crno-beli su se oprostili preko društvenih mreža:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FK PARTIZAN (@partizanbelgrade)

Ipak, najveći šok stigao je u septembru 2019. godine, kada je život izgubio Dalibor Andonov Gru u nesreći na reci kod nautičkog kluba u Zemunu.

Autor pesme „Samo Partizan“ ostavio je velikog traga u Humskoj, a crno-beli su u poruci napisali sledeće:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FK PARTIZAN (@partizanbelgrade)

I navijači Crvene zvezde izgubili su nekoliko velikana u poslednje vreme.

Kada je u februaru 2018. godine Nebojša Glogovac preminuo, posebno su tugovali navijači Crvene zvezde. Među brojnim porukama na društvenim mrežama našao se i njegov voljeni klub, koji je podsetio na jedan od najčuvenijih Glogovčevih citata:

„Dragi Nebojša sada je stvarno muk… Počivaj u miru i znaj da ćeš zauvek biti u srcima svih nas…“, napisali su crveno-beli aludirajući na film „Munje“.

Podjednaku nevericu izazvala je smrt Milana Gutovića, koji je u avgustu 2015. godine preminuo od posledica koronavirusa.

Posebno emotivno bilo je kada je preminuo Dragan Nikolić. Od smrti čuvenog Gage prošlo je pet godina, a tog 11. marta 2016. godine Zvezda je, uz kratku biografiju, objavila i snimak na kom Nikolić priča o svom voljenom klubu:

BONUS VIDEO Minut ćutanja za Dudu Ivkovića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar