Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Početak je u utorak.

Finale Svetskog kupa u streljaštvu počinje u utorak u Dohi, a Srbiju će predstavljati Damir Mikec (vazdušni pištolj), Zorana Arunović (vazdušni pištolj), Teodora Vukojević (MK puška trostav) i Lazar Kovačević (vazdušna puška).

Pročitajte još

Kako se navodi u saopštenju Streljačkog saveza Srbije, uz strelce su i treneri Jelena Arunović, Goran Mikec i Stevan Pletikosić, svojevremeno osvajač dve medalje na finalu Svetskog kupa. Na finale su se plasirali osvajači medalja na Svetskom prvenstvu i po 12 najbolje plasiranih na ovogodišnjim rang listama Svetskog kupa, ne računajući strelce koji su se na SP u Bakuu popeli na pobedničko postolje.

U svakoj disciplini učestvovaće po 16 takmičara, jer sem kvalifikovanih, pravo učešća ima i jedan reprezentativac iz zemlje domaćina. Mikec, lider na svetskoj rang listi za vazdušni pištolj, se za turnir u Dohi plasirao kao svetski vicešampion, a ostali strelci su se kvalifikovali na osnovu plasmana na listama sastavljenim prema rezultatima u ovogodišnjem ciklusu Svetskog kupa.

Arunovićeva je vizu za Dohu izborila kao petoplasirana na listi za vazdišni pištolj, Vukojević je devetoj, a Kovačević na 10. poziciji u svojim disciplinama.

Prethodno finale Svetskog kupa održano je 2019, zbog pandemije koronavirusa naredne godine nije bilo turnira, a ummesto finala Svetskog kupa 2021. i 2022. je, po sličnom formatu i sistemu kvalifikacija održan Kup predsednika.

Na prošlogodišnjem Kupu predsednika, Mikec je osvojio zlato, a Arunović srebro.

Njih dvoje prvi od srpskih strelaca startuju u Dohi, takmičenja vazdušnim pištoljem na programu su u utorak, Kovačević će se vazdušnom puškom takmičiti u sredu, a Vukojević će MK puškom iz trostava gađati u petak.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar