Foto: EPA-EFE/Tomasz Wiktor

Srpski odbojkaš Marko Podraščanin osvojio je titulu prvaka Evrope sa svojim Trentinom kao kapiten ekipe.

Iskusni 36-godišnjak koji i na zalasku karijere igra na visokom nivou je u nedelju prvi put podigao trofej namenjen prvaku „starog kontinenta“ pobedom u Antaliji nad Jastrežebskim sa 3:0 (25:20, 25:22, 25:21).

PROČITAJTE JOŠ:

Trentino je osvojio trofej prvi put posle više od deset godina i to mu je, nakon trogodišnje dominacije od 2010. do 2012, četvrti takav pehar.

A uzeo ga je i iz četvrtog pokušaja, jer je tri puta gubio u finalima sa Trentinom i Peruđom.

Marko je dao bitan doprinos u pobedi što kroz energiju, što svojim potezima na terenu gde je Trentino krenuo bolje i rano poveo sa 4:1.

Rival je poravnao do 8:8, pa onda opet padao i vraćao se sve do 18:17 i ulaska u napetu završnicu prvog seta.

Tada je Jestržebski napravio nekoliko grešaka, Trentino se odlepio na 22:18 i prvi set je praktično bio rešen.

Jestržebski je bolje ušao i u drugi set, poveo je sa 3:0, Trentino je izbrisao tu prednost, a „napucavali“ su se Tomaš Fornal i Rafal Šimura sa jedne i Alesandro Mikeleto i Kamil Rihlički sa Markove strane.

Pred kraj seta su Poljaci opet bili nesigurniji, opet je Trentino otišao na četiri poena viška i Mikeletovim napadom za 25:22 završili posao.

Trentino je poveo na startu trećeg seta, ali je prvak Poljske poveo sa 15:13 do sredine tog dela igre.

Dva uzastopna bloka Kozamernika značila su i prednost 22:19 za Trentino, što je opet bilo dovoljno za set, posebno nakon blokova Podraščanina i Rihličkog na Šimuri. Mikeleto je imao 16 poena, Rihlički 14, a Fornal na drugoj strani 19. Podraščanin i Jan Kozamernik su imali najviše blokova, po pet.

Marko na kraju sezone napušta Trentino, pa ni Spilberg nije mogao da režira bolji rastanak za legendu srpskog sporta i odbojke.

BONUS VIDEO Odbojka: Lukareli, poen petom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar