Foto: Eva Guezguez/Instagram

Svet sporta tuguje za mladom nadom.

Eja Gezgez, 17-godišnjakinja koja je učestvovala na Olimpijskim igrama u Tokiju u jedrenju, poginula je kada se čamac u kom se nalazila sa sestrom bliznakinjom Sarom prevrnuo.

PROČITAJTE JOŠ...

Mlada Tunižanka je bila najmlađa učesnica Olimpijskih igara u Tokiju iz ove afričke zemlje, ali i među ostalim takmičarima u ovoj disciplini.

Iako su zauzele tek 21. mesto u Tokiju, Evi i Sari se smešila blistava budućnost, pa je vest o njenoj smrti šokirala i Tomasa Baha, prvog čoveka Međunarodnog olimpijskog komiteta:

„Šokiran sam vešću da je Eja Gezgez poginula. Ona je bila inspirativan talenat i uzor sportistima svoje generacije. Njeno učešće na Olimpijskim igrama nastaviće da motiviše devojčice širom sveta“, naveo je Bah u svojoj poruci na zvaničnom sajtu MOK-a.

Kako je saopšteno, nesreća se dogodila usled jakog vetra koji je doveo do prevrtanja jedrilice, prilikom čega je uže uhvatilo obe devojke.

Merez Busajan, trener koji se nalazio na čamcu pored, uspeo je da oslobodu Saru, nakon čega je izvukao i Eju, pokušao je da joj da veštačko disanje, ali bez uspeha.

Po dolasku u bolnicu doktori su mogli samo da konstatuju smrt.

BONUS VIDEO Spektakularan poen Novaka za izjednačenje u setovima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar