Foto: Screenshot Instagram anthony_rumble

Entoni Džonson, legendarni MMA borac, preminuo je ovog ponedeljka u 38. godini.

Jedan od najboljih i najpopularnijih boraca u istoriji izgubio je borbu sa bolešću koju je u jednom trenutku uspeo da pobedi. Ipak, vratila se.

PROČITAJTE JOŠ

Uvek je u oktagon ulazio sa ogromnim osmehom, a bio je pravi dečak u telu koje je izgledalo kao borbena mašina. Bio je izuzetno pristupačan, pristojan je i rado viđen borac.

Pre više od godinu dana su se pojavile vesti da je ozbiljno bolestan, a onda je i sam to potvrdio.

„Zaista želim da mogu detaljno da objasnim koliko sam zaista bolestan. Samo znam da mi je potrebno što je moguće više molitva i da se vidimo u 2022. godini ako Bog da. Nikada se nisam plašio nečega kao ovog u životu, ali imam snažnu podršku porodice i prijatelja“, poručio je tada Džonson.

Prošlo je malo vremena, a onda je objavio odlične vesti u maju. Otkrio je da je pobedio bolest i vratio se treninzima.

Ipak, ta jedina fotografija je pokazala da je sitniji nego ikada ranije. Bilo je evidentno da ga je bolest iscrpela, a najavio je da će pokušati da se vrati i da bude bolji borac nego ikada ranije.

Bolest se ubrzo vratila i to u još agresivnijem obliku. Nažalost, borba je trajala samo nekoliko nedelja.

Džonson je preminuo nakon što mu je otkazalo nekoliko organa, a do toga je došlo nakon što mu je otkriven nehodkinov limfom i hemofacitna limfohisticitoza. Limfom je inače karcinom limfnih čvorova, a ukoliko se vrati, obično je u pitanju znatno agresivniji oblik.

Dva puta se borio za titulu, ali je oba puta bio bolji Danijel Kormijera. Karijeru je završio sa 23 pobede i šest poraza, a čak 17 duela je završio nokautom.

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar