Foto: EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI

Najbolja srpska atletičarka, Ivana Španović, pobedila je u skoku udalj na mitingu Dijamantske lige u Štokholmu, a trijumf je emotivno doživela.

PROČITAJTE JOŠ

Španovićeva je u finalnoj seriji ostvarila pobednički skok, ujedno i najbolji lični rezultat u sezoni – 6,88 metara.

Drugo mesto zauzela je Nemica Malaika Mihambo, a treće Ukrajinka Marina Bek – Romančuk.

Samo dva dana ranije, Ivana je bila druga u Oslu, tada je skakala iz kraćeg zaleta i došla do 6,66m.

„Uzeta mera skoku od 6.88m sinoć u Štokholmu. U minusu 2.4 sa vetrom, u plusu 2.5 u kg, ali dovoljno za pobedu. Iluzija o sigurnosti rasprsne se svaki put kao senke pod reflektorima na zaletištu. Moj cilj i ja. Stojimo jedan naspram drugog. Šest pokušaja od 60 sekundi da odigraš svoju najbolju ulogu pred oštrim sudom sudija… Crvena zastavica – moji strahovi, prestup – kritike, buka sa tribina – izmišljeni neprijatelji… Koliko si spreman na muk iz publike ili prestup?! Najbolje uloge odigrala sam kada nisam imala plan B. I kada padam, volim da padam unapred jer onda barem vidim gde ću pasti. Ne dugujem nikome ništa… Zapravo, ovo što sledi dugujem samoj sebi. Zalećem se ka cilju iz punog zaleta, pa šta bude… Znam samo da me nepoznato do sada nikada nije izneverilo“, poruka je Ivane uz snimak skoka.

Ivana je podsetila da je prevazišla tešku povredu, zbog koje je do sada skakala iz kraćeg zaleta, potvrdila je i veliku motivaciju da karijeru kruniše u Tokiju.

Sledeće takmičenje u okviru Dijamantske lige održava se 9. jula u Monaku. Španovićeva u ovom trenutku u svojoj disciplini skok u dalj zauzima prvu poziciju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar