Džej Ar Smit u dresu Njujork Niksa, Foto: EPA/PETER FOLEY CORBIS OUT

Poznati košarkaš Džej Ar Smit upisao je univerzitet Severna Karolina dobio je i dozvolu da igra za golf tim tog univerziteta.

Ova informacija objavljena je u utorak, a 35-godišnji košarkaš se poslednji put takmičio u NBA pretprošle sezone kada je osvojio titulu sa Los Anđeles Lejkersima.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon toga se oprostio od najjače košarkaške lige na svetu i upisao studije liberalizma, a sada je od NCAA dobio i odobrenje da nastupa za Ejdžise.

Svojevremeno je igrao i košarku za Tar Hilse, a sada kaže da će se navići i na novi sport.

„Biće zabavno, očito, koledž golf će biti i drugačije okruženje u odnosu na igranje pred 20.000 ljudi. Ali je i dalje napetost tu kao izvođenje slobodnog bacanja pred pet hiljada ljudi, kao i ubacivanje loptice u rupu sa pet stopa ispred troje. Sve te korelacije su slične“, rekao je Smit na konferenciji.

Da podsetimo, Džej Ar Smit je u NBA ligi proveo 16 sezona. Došao je 2004. kao igrač Nju Orleans Hornetsa, dve godine kasnije se preselio u Kolorado.

Otišao je u Denver Nagetse gde je proveo pet seozna, a onda je imao kratak izlet u Kinu i tim Žeđiang Golden Bulsa.

Posle toga je tri godine proveo u Njujork Niksima, pa još četiri u Klivlend Kavalirsima i poslednju u Los Anđeles Lejkersima. Sa Kavsima i Lejkersima je osvojio dve titule, igrajući uz Lebrona Džejmsa oba puta u finalima.

BONUS VIDEO: Panter o prelasku u Partizan i šta očekuje od crno-belih

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar