Foto: EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Dukati će ove godine nastupati u potpuno izmenjenom vozačkom sastavu, jer Danilo Petrući i Andrea Doviciozo više ne voze za ekipu iz Bolonje.

PROČITAJTE JOŠ

Tako smo po prvi put imali prilike da u fabričkim Dukati bojama vidimo Džeka Milera i Frančeska Banjaju. Predstavljanju su prisustvovali i Dal Inja, Tardoci kao i Klaudio Domenikali, piše bjbikers.com.

Kao i uvek, Dukati želi da osvoji titulu šampiona i u kategoriji vozača. Novina je i to da će ove sezone glavni sponzor biti Lenovo, pa tako ekipa sada nosi ime Dukati Lenovo.

Što se samog GP21 motocikla tiče, spolja se ne vide neke veće promene, osim blago oštrijih okolopa, što je naznaka da je Dukati tokom zime ponovo radio na unapređenju aerodinamike.

Da se osvrnemo još malo na vozački sastav za ovu sezonu. Dukati je ovog put malo rizikovao i nije mnogo kalkulisao, mada nije ni imao puno izbora. Džek Miler je unapređen u fabričku ekipu posle dobrih rezultata u Pramac ekipi. Realno, Miler bi mogao da napravi odlične rezultate uz punu podršku Dukatija. Prošle sezone pokazao je da je sazreo kao vozač i nije pravio neke nepromišljene poteze. Još uvek utisak ostavljaju njegove borbe sa Morbidelijem u Valensiji i sa Pol Espargarom na Red Bull Ringu kada se Miler u oba navrata borio za pobedu.

Banjaja je takođe imao dobru sezonu, čak i pored toga što je na Brnu doživeo povredu. Na Mizanu je imao odlične trke, a tokom sezone je imao uspona i padova. Banjaje je još mlad vozač, sa ne tako velikim iskustvom u MotoGP šampionatu, ali sa izvanrednim talentom što je i dokazao na par trka. Dukati se odlučio na rizik sa njim iz razloga što je mlad, ali je Tardoci izjavio da Banjaja ume da dotera prednji kraj motocikla do samih granica i da je i iz tog razloga dobar za Dukati.

Dukati sa novim vozačkim sastavom ulazi u sezonu sa velikom nadom da bi vozači mogli da naprave razliku i da Dukati konačno dođe do titule posle 14 godina pauze.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar