EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Prvo veliko takmičenje sa Srbijom i odmah ogroman uspeh

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Đovani Gvideti izneo je svoje utiske sa polufinalnog meča između naše selekcije i Holandije.

Srbija je pobedila rezultatom 3:1, po setovima 25:21, 15:25, 25:22, 25:21, a Gvidetiju će ovo biti prvo finale sa našom selekcijom od kada ju je preuzeo od Danijelea Santarelija.

„Veoma sam ponosan zbog onoga što je tim uradio danas. Ponavljam ono što sam rekao više puta. Pobedili smo sa 14 igrača, zato što su svi danas na terenu uradili veliki posao. Nije bio lak dan. Probudili smo se i odmah trenirali, ali bez Maje i Aleks, koje su bile bolesne, pa sam morao da promenim nešto. Igrali smo protiv Holandije, sjajnog tima, a mi nismo igrali baš dobro, nismo imali sjajan dan, ali smo ostvarili veliku pobedu“, započeo je Gvideti.

PROČITAJTE JOŠ:

Otkrio je i šta je rekao svoji izabranicama.

„Volim što nismo odustajali, što smo verovali i to je veliki kvalitet tima. Rekao sam im u svlačionici, ne moram da vam kažem kako da igrate, vi znate kako se igraju ovakvi mečevi i to su pokazale, kako se igraju ovakvi mečevi“.

Upitan je i da li je priželjkivao Italiju u finalu, a ne Tursku, koju je ranije vodio.

„Da smo igrali protiv Italije, sve bi bilo 50/50, takve bi bile šanse, ali protiv Turske je 80/20, zbog dvorane, stadiona i navijača Turske, videli ste koliko ih je i koliko su glasni, igraćemo u Istanbulu. Turska je jak tim, biće dobar meč i težak meč i srećan sam što ću igrati finale na klupi Srbije, a Srbija mora da bude ponosna na ovaj tim, jer svake godine igraju finale. Niko nema takav kvalitet kao Srbija“

Najavio je i svoj trenerski okršaj sa Santarelijem.

„Mislim da su treneri dirigenti jednog orkestra. Muziku će praviti odbojkašice Srbije i Turske“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar