Sportske igre mladih
Foto: Promo

U Čačku je sve spremno da se upali plamen radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Priliku da prvi izađu na terene i pokažu da su pravi Simovci, da je fer-plej ono čime se vode i na terenu i van njega, imaće dečaci i devojčice od predškolskog uzrasta do 15 godina.

Prijateljstvo između dece Čačka i Dunav osiguranje Sportskih igara mladih traje pet godina. Ovo je bio povod da dosadašnji učesnici Međunarodne završnice Sportskih igara mladih iz Čačka, zajedno sa budućim Simovcima zasade pet sadnica kuglaste katlape.

PROČITAJTE JOŠ

Na ovaj način poslata je poruka da je zaštita životne sredine jedan od prioriteta, a Dunav osiguranje sportske igre mladih, uz podršku kompanije Coca Cola, ove godine na to će ukazati kroz ekološke radionice i „zeleni poligon“ koji se održavaju u okviru akcije „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo priorodu“.

Akcija je namenjena mladima starijim od 13 godina i već je održana u Sremskoj Mitrovici, Zrenjaninu, Beogradu, Novom Sadu, Mladenovcu, Obrenovcu, Šidu i Sremskoj Mitrovici.

ŠAHISTI VEĆ STIGLI DO REGIONALNIH TAKMIČENJA

U okviru Karavana radosti i prijateljstva održaće se takmičenja u 10 sportova. Zbog velikog interesovanja neki turniri se već održavaju širom Srbije. Za mlade šahiste već su održana dva, od planirana četiri regionalna turnira. Na turnirima u Sremskoj Mitrovici i Beogradu neki su već izborili plasman na Državno prvenstvo.

Sportske igre mladih
Foto: Promo

Dunav osiguranje Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Za decu su svi programi besplatni. Zdravlje i bezbednost dece su na prvom mestu tako da se sva takmičanja održavaju u skladu sa epidemiološkim merama koje je propisao Krizni štab Vlade Srbije u zaštiti od koronavirusa.

Sportske igre mladih
Foto: Promo

BONUS VIDEO Zeljko Rebrača otvorio Sportske igre mladih

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar