Ragbi teren, lopta
Foto: Shutterstock

Dejvid Dejvi Tvid, nekadašnji reprezentativac Irske u ragbiju i čovek koji je tek pukom srećom izbekao doživotnu robiju poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Severnoj Irskoj.

Tvid je, kako prenose mediji iz Velike Britanije, doživeo nesreću prilikom vožnje u gradu Danseverik, kada se njegov motor sudario sa automobilom, usled čega je Tvid ostao mrtav na licu mesta.

PROČITAJTE JOŠ...

Pored ragbija, u kom je postao čuven kao beskompromisni borac i reprezentativac Irske (odigrao četiri meča), Tvid se bavio politikom kao član Reda oranžista, protestantskog bratstva koje postoji od 1796. godine.

Pored sportske karijere, za Tvida je vezan i veliki broj kontroverzi. Prvo je 1997. godine, nakon što je izabran u Savet Balimene, kažnjen zbog fizičkog napada na jednog čoveka u lokalnom pabu. Devet godina kasnije dospeo je u žiži javnosti zbog komentara izrečenih na račun tragično nastradalog 15-godišnjeg Majkla Mekilvena koji je ubijen u gradu Balimena od strane lokalnih delikvenata

Tvid, u tom trenutku član Saveta Balimene, je javno izneo tvrdnju u kojoj je krivicu za smrt svalio na samog Mekilvena, dovodeći u pitanje njegovo vaspitanje. Potom je 2007. dobio zabranu upravljanja vozilom na godinu dana. Ipak, najgore je usledilo 2009, kada je optužen za seksualni napad na dve devojčice, da bi u novembru 2012. proglašen krivim zbog toga i osuđen na zatvorsku kaznu, ali je iza rešetaka proveo samo četiri godine, da bi 2016. bio pušten nakon što je njegov advokatski tim uspeo da dokaže da je postojao tehnički propust pri iznošenju dokaza, zbog čega je kazna zatvora poništena.

„Prekršaji za koje ste optuženi nisu samo zli i izopačeni, već spadaju u posebno uznemirujuće zločine“, rekao je sudija Alistar Devlin prilikom izricanja presude.

Ostao je upamćen i po izjavi da je „za svoju zemlju Ulser odigrao 30 utakmica, dok je za Irsku nastupio jednom.“

U trenutku pogibije imao je 62 godine.

Bonus video: Dosad neviđeni snimci vile Novaka Đokovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar