Danilo Ikodinović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Proslavljeni vaterpolista Danilo Ikodinović reagovao je na komentar Aleksandra Vulina, ministra unutrašnjih poslova, o novcu potrošenom za obezbeđivanje protesta.

PROČITAJTE JOŠ:

Vulin je rekao da svaki protest poput subotnje blokade Gazele i izlaska građana na ulice više gradova Srbije, policiju košta oko 1,1 milion evra.

„U subotu ste budžet MUP oštetili za milion i sto hiljada evra. Kada sledeći put budete pričali o tome da država treba da izdvoji milion evra za lečenje nekog deteta, setite se da ste lečenje toga deteta potrošili u subotu. Taj novac nismo morali da potrošimo, jer policija nije trebalo da bude tu, vanredno angažovana“, rekao je Vulin.

Deca se u Srbiji uglavnom leče humanitarnim licitacijama i SMS porukama.

Ikodinović je stoga podsetio na slučaj kada je državna mobilna telefonija platila 600 miliona evra da bi otkupila prava prenosa engleskog prvenstva.

„Da li Vulin zna da su platili Premijer ligu 600.000.000 €? Šesto miliona, a ostale države to isto plaćaju 10 puta manje. Smeće pokvareno priča o potrošenih milion evra za demonstracije subotnje“, napisao je Ikodinović.

Podsećamo, građani u Srbiji protestuju dve subote unazad zbog zaštite životne sredine i protiv kompanije Rio Tinto, odnosno njenog dolaska u dolinu Jadra da bi se iskopavao litijum.

BONUS VIDEO: Slobodan Soro: 31 razlike protiv Nišlija – to vam je srpski vaterpolo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare