Foto ilustracija: Nova.rs / Danilo Ikodinovic

Proslavljeni vaterpolista Danilo Ikodinović odlučio je da se uključi u borbu i lečenje devojčice Elene Krstivojević.

On je objavio da će majicu koju su potpisali svi vaterpolisti, osvajači zlatne medalje u Japanu na Olimpijskim igrama, predati onom ko plati najveći iznos, te da će sav novac otići za Elenino lečenje.

PROČITAJTE JOŠ:

„Majica iz Tokija. Stavljam je na licitaciju do subote u 17 časova. Sav novac će biti predat Eleninoj majci. Ne želim da ide preko humanitarne organizacije ukoliko za to nema potrebe, kao u ovom slučaju. Majica se nalazi kod mene“, napisao je Ikodinović.

Podsećamo, Olimpijske igre u Tokiju bile su poslednje reprezentativne za čak sedmoricu naših asova iz trofejne generacije, a među njima su Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Milan Aleksić, braća Duško i Gojko Pijetlović i golman Branislav Mitrović.

Elena je dvoipogodišnja devojčica koja boluje od retke genetske progresivne bolesti (Alpha-manosidosis) koja pogađa jedno od milion novorođenčadi.

Bolest karakteriše nesposobnost organizma da pravilno razgrađuje složene šećere, što dalje negativno utiče na brojne vitalne funkcije i organe.

Spomenuta bolest izaziva probleme sa vidom, sluhom, respiratorne infekcije, probleme sa jetrom, srcem, mentalnu zaostalost, ozbiljne koštane i mišićne abnormalnosti i naposletku može da dovede do smrtnog ishoda.

Ukoliko vi želite da donirate novac za Elenu, to možete da učinite na sledećih nekoliko načina:

Slanjem SMS poruke sa brojem 1084 na 3030;

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišite human1084 i pošaljite SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216347-51

Uplatom na devizni račun: 160600000121670447

IBAN: RS35160600000121670447

BONUS VIDEO: Doček srpskih olimpijaca u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)