Foto: Budi human

Meč humanitarnog karaktera.

Ženski rukometni klub Radnički odlučio je da pomogne malenoj Maši Artiko, pa će biti organizovana humanitarna utakmica između ove ekipe i gostiju iz Pirota.

PROČITAJTE JOŠ...

„Molimo sve ljubitelje rukometa da 30.4.2022 u 17 časova dođu u halu da prikupimo pomoć. Ulaz je slobodan, na pultu u hali biće kutija u kojoj prikupljamo novac“, navedeno je u poruci Radničkog, uz dodatak:

„Svi u halu za našu Mašu.“

Maša je rođena 2008. godine, a 2018. je nakon treninga džez baleta osetila bol u bubregu.

„Dijagnostikovan je težak tumor bubrega sa metastazama na krvnim sudovima i plućnom krilu, a zatim je usledila operacija i počela je velika borba ove devojčice.

Nakon završetka lečenja išla je na redovne kontrole ali posle dve godine bolest se vratila. Počela je sa novom hemioterapijom ali na žalost nije dovoljno dobro reagovala i nije dobila uslov za novu operaciju. Prema preporuci lekara iz inostranstva, Maša je dobila novi protokol lečenja koji nije moguć u Srbiji.

Na žalost, u aprilu 2022. godine i pored terapija koje je primala nakon završetka lečenja Maši se vratila bolest na plućnom krilu.

Mašu čeka nova operacija ,otstranjenje dela plućnog krila. Uzorak se zatim šalje na genetsko molekularno ispitivanje nakon čega će krenuti sa ciljanim target i radio terapijama i primanjem vakcine koja bi zaustavila kancerogene ćelije.

U borbi koja ne bi trebala da očekuje nijedno dete, Maši i njenim roditeljima je neophodna pomoć kako bi nastavila lečenje u inostranstvu.

Sredstva su potrebna za operaciju, lekove, suplemente, transplantaciju koštane srži, radio terapije, genetska ispitivanja,rehabilitaciju, putne troškove i smeštaj“, navedeno je na portalu „Budi human“.

Kako pomoći Maši?

Slanjem SMS poruke: Upišimo 484 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human484 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-503235-79

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002651.7
IBAN: RS35160005400002651786
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

BONUS VIDEO Emotivan susret Novaka i Vajde

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar