Čaba Silađi
Čaba Silađi; Foto: Screenshot Twitter Caba Siladji

Čaba Silađi, najbolji plivač prsnim stilom u istoriji Srbije, krenuo je putem koji nije karakterističan za mnoge sportiste današnjice - upisao je doktorske studije.

Kako je Silađi pojasnio za Nova.rs, odlučio je da upiše doktorske studije na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu. Ranije je do 2018. godine završio osnovne i master studije na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu, a kako se preselio u Beograd rešio je da studije nastavi u prestonici Srbije.

Doktorske studije na smeru prehrambena tehnologija upisao je na Poljoprivednom fakultetu, a njegova fotografija sa indeksom ispred zgrade izazvala je pravu pometnju na društvenim mrežama.

PROČITAJTE JOŠ

„Je l’ ja ne volim da budem doktor?“, napisao je Silađi, a nakon pravog haosa i ogromnog broja komentara (4.800 lajkova) odlučio je da se oglasi još jednom.

„Valjda kada se čovek slika sa indeksom u ruci to znači da je upisao određene studije. Ovde me već proglasili doktorom nauka. Ako/kad se to bude desilo, slikaću se valjda sa diplomom“, pokušao je Silađi da pojasni pravoj armiji navijača koji su se zainteresovali za detalje njegovog privatnog života.

Nizale su se poruke podrške, čestitke, zahtevi za receptima, ali i pitanja o svim detaljima njegovih studija.

Silađi je 2019. godine postavio tri nacionalna rekorda Srbije koji su i dalje na snazi. Na takmičenju u Debrecinu je bio najbrži srpski plivač na 50 metara prsnim stilom svih vremena sa vremenom 26,83, ali i na 100 metara 59,40. Nešto kasnije je u Beogradu i na 200 metara bio maestralan i stigao i do trećeg rekorda sa učinkom 2:15.61.

Srpski plivač se takmičio četiri puta na Olimpijskim igrama i jedan je od najboljih plivača naše zemlje u istoriji.

Svoju slavu je uvek koristio kako bi pomogao onima kojima je to neophodno. Tako je iz Tokija poslao poruku kako bi apelovao na pomoć Bošku Gugleti.

Za Nova.rs je otkrio i kako je izgledalo učetvovati na Olimpijskim igrama u Japanu koje su bile po mnogo čemu specifične.

„Trudio sam se što manje da spavam, nekih četiri sata, zbog adaptacije na vremensku razliku. Na aerodromu u Tokiju ceo proces je dugo trajao, prošli smo jedno 10 kontrolnih „stanica“, na svakoj ili dobijaš neki papir, ili ti uzimaju, pa onda uzorci pljuvačke za PCR, mnogo administracije… Sve to traje oko sat vremena, pa još nekih sat i po do dva čekanja, i onda sloboda“.

Pojasnio je i kako je provodio vreme u Olimpijskom selu.

„Svi smo u istoj zgradi, možemo da se družimo, niko nam nije rekao da nešto ne smemo, osim što ne smemo da izlazimo iz sela. Sobe su stvarno dobre, Velja Stjepanović i ja smo sa veslačima Mačkovićem i Vasićem. Što se tiče kreveta, napravljen je okvir od recikliranog kartona, dušek je takođe od nekog recikliranog materijala iz tri dela, i svaki deo ima mekšu i tvrđu stranu da se namestiš kako ti odgovara“, bio je letos „raport“ Čabe Silađija iz Tokija za naš portal.

BONUS VIDEO Suze Dejana Savića na aerodromu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare