Foto: Screenshot / Youtube / TEDx Talks

Srpska stonoteniserka Borislava Perić Ranković, paraolimpijska, svetska i evropska šampionka nije očekivala da će Igre biti odložene.

Ipak, istakla je, u razgovoru za portal Međunarodnog paraolimpijskog komiteta da je to u duhu fer-pleja kako bi svaki sportista mogao dobro da se pripremi.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je pandemija COVID-19 privremeno zaustavila pohod Borislave Perić Ranković na drugu zlatnu paraolimpijsku medalju u stonom tenisu, donela je i nešto dobro – pružila joj je više vremena za neke druge, važne aktivnosti.

„Konačno sam provela mnogo vremena sa svojom ćerkom. Zbog intenzivnih treninga i takmičenja nismo provodile dovoljno vremena zajedno“, rekla je Rankovićka za portal Međunarodnog paraolimpijskog komiteta (IPC).

Borislava je svoju prvu zlatnu medalju osvojila na Evropskom prvenstvu 2007. godine i kasnije joj je pridodala još dve zlatne medalje u singlu. Nakon ogromnog uspeha na evropskom kontinentu, usledila je bronzana medalja u singlu na Svetskom prvenstvu 2010. godine i srebrna u finalu Paraolimpijskih igara u Londonu, kada je u finalu poražena od Kineskinje Žu Jing.

U Riu 2016. Borislava Perić Ranković osvojila je zlato, svoju prvu zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama, i tako prekinula kinesku dominaciju u ovom sportu. U Riju, kineske sportistkinje pobedile su u pet od 11 finala u singlu u stonom tenisu.

„Nisam očekivala da će Igre biti odložene. S druge strane, prihvatila sam odlaganje Igara u duhu sportskog fer-pleja, jer bi svaki sportista trebalo da ima pravo da se pripremi za učešće na Igrama. Da su se Igre održale ove godine, sigurno je da mnogi sportisti koji su ispunili kvalifikacionu normu ne bi mogli da učestvuju zbog nedostatka treninga“, objasnila je šampionka iz Rija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar