Foto: EPA-EFE/KIM KYUNG-HOON

Šinzo Abe, premijer Japana, poručio je da je pronalaženje vakcine za koronavirus prioritet da bi se učestvovalo na Olimpijskim igrama u Tokiju naredne godine.

Abe je dodao da sam oporavak u procesu pandemije koronavirusa u Japanu neće biti dovoljan da se Igre odžre, jer to uključuje navijače i sportiste iz celog sveta.

PROČITAJTE JOŠ:

On je podvukao da se Vlada japana nada da će Igre u Japanu biti održane u potpunosti, dakle uz prisustvo publike, kao dokaz ljudske pobede nad virusom.

Kao što je poznato, u martu je doneta odluka o odlaganju Olimpijskih igara za 2021. godinu, pa su one sada na programu u julu 2021.

Ipak, stručnjaci opominju da će pronalazak efikasne vakcine do sledeće godine teško biti ostvaren. Abe je dodao da će borba sa virusom biti „bitka izdržljivosti u upornosti“.

Japan je do saza imao 16.600 zaraženih koronavirusom i 850 smrtnih ishoda. Zemlja je uspela da zaustavi rast broja obolelih i izbegne eskalaciju širenja virusa kao što je bio slučaj u SAD i evropskim zemljama poput Španije i Italije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar