Bobana
Foto: EPA/ARMANDO BABANI

Grad Bor proglasio je trodnevnu žalost, za dane 23, 24. i 25. jun 2020. godine, povodom prerane i tragične smrti Olimpijke i reprezentativke Srbije i streljaštvu Bobane Momčilović Veljković.

Autor: Ivan Popović

U znak poštovanja i sećanja,  a u dogovoru sa porodicom, Olimpijskim komitetom Srbije, Ministarstvom omladine i sporta i Streljačkim savezom Srbije, biće organizovana i komemorativna sednica na kojoj će se odati pošta prerano preminuloj sportistkinji.

PROČITAJTE JOŠ

“Grad Bor izgubio je najboljeg sportistu u istoriji sporta u gradu. Na našu ogromnu žalost, u svojoj 31. godini, zauvek nas je napustila Bobana Momčilović Veličković, jedna od najboljih svetskih takmičarki vazdušnim pištoljem u 21. veku, Olimpijka i reprezentativka Srbije u streljaštvu. Životnu scenu je prerano napustio jedan mladi i perspektivni život i ostavio veliku prazninu koja se ne može popuniti. Bobana je svojim velikim dostignućima ostavila neizbrisiv trag u istoriji srpskog, ali i svetskog streljaštva. Iznad svega, bila je sjajan čovek, vrhunski sportista, hrabra, vedra i neprikosnovena. Grad Bor se sa beskrajnom tugom oprašta od naše Bobane i izražava svoje najdublje saučešće porodici i čitavoj sportskoj javnosti Srbije”, stoji u saopštenju grada Bora.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar