Foto: ESPN Screenshot

Udarac je možda bio i fatalan, a užasne vesti morala je da demantuje porodica.

Luis Kvinonez je 25-godišnji bokser koji se već nekoliko dana nalazi u komi nakon što je nokautiran u Barankvili.

PROČITAJTE JOŠ

Boksersku karijeru je započeo 2018. godine, a do sada se borio samo na gala večerima. Dobio je pre kobnog susreta 10 mečeva, od čega čak šet nokautom.

Hoze Munze ga je nokautirao u meču za titulu šampiona u poluteškog kategoriji. Na kraju je sve završeno ne samo borbom za pobedu, već borbom Kvinoneza za život.

Posle 150 sekundi borbe u osmoj rundi, Kvinonez je zavšrio na podu. Bio je to njegov prvi poraz, a odmah je prevezen na intenzivnu negu.

Kolumbijski bokserski savez je objavio da je Kvinonez preminuo nakon pet dana u komi.

„Saosećamo s odlaskom Luisa Kvinoneza koji se pet dana borio za život. Nažalost, izgubio je ovu borbu, izražavamo iskreno saučešće njegovoj porodici. Pokoj mu duši“, objavio je Savez.

Odmah su informaciju demantovali iz bolnice i saopštili da bokser jeste u kritičnom stanju, ali da se bori za život. Kolumbijski savez se opet oglasio.

„Želimo da pojasnimo da se Luis bori s moždanom smrću. Još nije umro, zato se izvinjavamo njegovoj porodici. Nadamo se čudu“.

Posle operacije je pao u komu, a posle objave Saveza se oglasio i jedan član porodice.

„Čekamo do kraja Božje čudo. Ne možemo reći da je već mrtav. Moj brat se i dalje bori sve dok diše“, rekao je jedan član porodice za CTV Baraknvila.

Doktori su poručili da su male šanse da preživi, ali niko još uvek nije otpisao tu mogućnost.

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar