Foto: BSS

Srpske bokserke su spremne za najvažnije takmičenje za seniorke u 2022. godini, Evropsko prvenstvo koje startuje sa prvim borbama u crnogorskom gradu Budvi 11. oktobra, a završava 22. oktobra.

Šampionat Starog kontinenta okupiće krem ženskog boksa u konkurencji elite među kojima će biti i šest reprezentativki Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Selektor ženske boks reprezentacije Srbije, Marko Tubić, opredelio se za sledeći sastav: konkurencija do 50kg Snežana Šiljković, 54kg Jelena Zekić, 60kg Natalia Šadrina, 63kg Milena Matović, 66kg Jelena Janjićijević, 70kg Aleksandra Rapaić.

Pripreme za prvenstvo ženska boks selekcija Srbije odradila je u nekoliko etapa: 14 – 26.09.2022. specijalni trening snage sa ličnim trenerima u Žablju: Šiljković 50 kg, Zekić 54kg, Matović 63kg, Rapaić 70kg. Od 26. do 29. septembra međunarodni kamp u Nitri (Slovačka) gde su se spremale reprezentativke Slovačke, Češke, Mađarske, Holandije, Nemačke i Srbije. Upravo je završen međunarodni turnir u Bratislavi koji je bio pripremnog karaktera za EP i poslednja provera snaga pred odlazak u Budvu gde nejpre sledi pripremni kamp od 04. do 11.10. kada kreće šampionat Evrope za dame.

Foto: BSS

“Na ovo sam se odlučio jer sam siguran da imamo lepu budućnost u ženskom boksu. Uvek će se neko ljutiti, a neko biti zadovoljan. Imamo još nekoliko iskusnih devojaka, koje ovaj put nisam pozvao, ali moj stav je da šansu trebaju da dobiju mlađe. Neke od njih su na poslednja dva turnira u Poljskoj i Slovačkoj, kao i u Turskoj na Svetskom prvenstvu pokazale raskošan talenat. Poljska i Bratislava su nam bili glavni testovi i veoma sam zadovoljan. Pripreme su ušle u završnu fazu i mogu da kažem da jedva čekamo početak, a atmosfera je zaista vrhunska među devojkama”, poručio je Marko Tubić.

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Komentari

Svi komentari (0)