Blanka Vlašić
Foto: EPA/BERND THISSEN

Blanka Vlašić, hrvatska atletičarka, govorila je o odustajanju od Igara u Tokiju i koronavirusu okarakterisavši sva dešavanja kao volju Boga.

Početak godine nije doneo planirani razvoj događaja trofejnoj hrvatskoj atletičarki koja je zbog povrede Ahilove tetive morala da odustane od učešća na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Iako je najveća sportska smotra odložena samo tri nedelje kasnije usled koronavirusa, Blanka Vlašić nije promenila svoj stav po pitanju odlaska u Japan ističući da je kompletan splet događaja zapravo režiran od strane više sile.

„Nikome nije lako. Pokušavam da ne čitam vesti koje me uznemiruju već samo one koje su nužne za očuvanje sigurnosti. Treniram u stanu i ukoliko trebam sa nekim da se vidim to činim putem video poziva. Ovo je izvrsna prilika da obnovim duh. Treba se više moliti, više čitati, i slušati Gospoda“, rekla je hrvatska atletičarka i potom prokomentarisala njeno odustajanje od Olimpijskih igara:

„Ne bih rekla da je to odustajanje već prepuštanje Božjoj volji. Treba slaviti kada Bog naglo promeni naše planove jer je to znak. Odustala sam od Olimpijskih igara jer smatram da nisam spremna, dako da ta odluka ostaje. U svemu ovome važno je slati poruku nade jer ako je svet stao, ne znači da je stalo i srce. Ovo je velika prilika da ljudi rade sve za šta inače nisu imali vremena, a sve što se dešava primorava nas i da uočimo šta nam je najvažnije u životu“.

Dvostruka svetska šampionka u skoku uvis odustala je početkom marta od takmičenja na Olimpijskim igrama u Tokiju jer nije stigla da se oporavi od povrede Ahilove tetive.

U dosadašnjoj karijeri Blanka Vlašić je osvojila dve medalje na Olimpijskim igrama – srebro 2008. u Pekingu i bronzu 2016. u Riju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram