Foto: EPA PHOTO EPA SRDJAN SUKI

Legendarni vozač Ferarija i sedmostruki šampion Formule 1 Mihael Šumaher je već deset i po godina skriven od očiju javnosti.

Dobro je poznato da se Šumaherovo zdravstveno stanje taji od javnosti zbog toga što je krajem 2013. u Francuskoj na skijanju doživeo tešku povredu glave zbog koje je bio i u komi.

PROČITAJTE JOŠ:

Već dugo se o njemu ne zna gotovo ništa, ali se sada pojavila informacija da će njegova kolekcija satova otići na aukciju.

Aukcija je zakazana za 13. maj u Ženevi, a objavila ju je aukcijska kuća Kristis. U ponudi će se naći retki i luksuzni modeli satova slavnog vozača, ali nije za sada poznato tačno koji, pa je teško proceniti i vrednost ponuđene kolekcije.

Legendarni Šumi je, prema pisanju specijalizovanog sajta „Sat na ruci“, tokom karijere bio zaštitno lice Omege, ali je nosio i Odemar Pige, gde je imao model proizveden specijalno za njega.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Sat na Ruci (@sat_na_ruci)

Iz Kristisa su dali na uvid dva modela i jedan je upravo Odemar Pige Rojal Ouk Hronograf proizveden u belom zlatu, a drugi sat koji je poznat i verovatno će dostići rekordnu cenu na aukciji, jer predstavlja jedini te vrste, jeste F.P. Žurne Vagabondaž 1, model iz 2004. godine koji je Šumaher dobio posle osvajanja sedme, ujedno i poslednje titule šampiona Formule 1.

Njega je dobio od Žana Toda, šefa Ferarijevog tima i procena je da će koštati bar nekoliko miliona evra. Za sada je, osim ova dva sata, poznato da će ih ukupno biti osam.

BONUS VIDEO: Formula 1, klasa 2024

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar