Foto: AP Photo/Andy Wong

Rodžer Federer veoma aktivno provodi penzionerske dane, nakon što je kraj teniske karijere svirao u septembru 2022. godine.

Švajcarac se od toga bavi svakakvim aktivnostima, neretko komentariše i dešavanja u tenisu, bavi se i analizama, putuje i obilazi svet, a povremeno čak i zaigra.

Nedavno je Rodžer bio u poseti Univerzitetu Stenford u SAD, gde je malo radio sa Nikom Godsikom, sinov njegovog agenta Tonija Godsika.

„Bio sam na Stenfordu pre nekoliko dana, išao sam da gledam njihov tim jer je Tonijev sin brucoš na Stenfordu. Video sam da rade nešto, i rekao sam Tonijevom sinu: ’Vidi, na forhend riternu, mislim da treba da radiš ovo’. Objasnio sam brzo, uzeo sam reket, a bio sam ovako obučen (pantalone, duks), udaram forhend riterne i – sve je i dalje tu! Ne odlazi“, rekao je Federer u intervju za „GQ.

PROČITAJTE JOŠ:

Još uvek nije zaboravio bitne detalje u igri, pa je sigurno pomogao sinu čoveka koga dugo poznaje.

„Kao vožnja biciklom. Onda smo radili i još jednu vežbu, a ja sam pokušavao da objasnim da postoje različite varijante forhenda. Sa mnogo spina, onaj brzi, pod uglom itd. I svaki sam udario savršeno. Razmišljao sam: ’O, bože, još umem’“.

Federer je u karijeri osvojio 20 grend slem titula, a na vrhu sveta bio je 310 nedelja.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare