Andriana Vilagoš Foto:TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC

Mlade srpske atletičarke Adriana Vilagoš i Angelina Topić stige su u Beograd nakon fantastičnog rezultata i osvojenih medalja na seniorskom šampionatu Evrope u Minhenu.

Vilagoš je nakon drugog uzastopnog zlata u bacanju koplja na juniorskom Svetskom šampionatu, na prvom seniorskom takmičenju u karijeri u Minhenu osvojila srebro, dok je Topićeva „vezala“ svetsku juniorsku i evropsku seniorsku bronzu.

PROČITAJTE JOŠ

„Zaista nisam očekivala da ću posle svetskog juniorskog zlata osvojiti evropsko srebro u seniorskoj konkurenciji. Nije baš dobro počelo, u kvalifikacijama sam tek u trećem pokušaju došla do finala, a posle mi je bilo lakše. Sve ovo biće mi velika motivacija za nastavak rada i ciljeve koje imam“, rekla je Vilagoš na aerodromu Nikola Tosla.

Angelina Topić, koja je 32 godine nakon što je njen otac Dragutin osvojio evropsko zlato, stigla do bronze, istakla je da joj je još potrebno vremena da se sve slegne.

„Nisam očekivala, nisam bila spremna za ovo, ni za rezultat, ni za plasman. Zaista mi je drago što sam ispisala istoriju, ovo ću pamtiti dok sam živa“, rekla je Topić.

Angelina Topić Foto:TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC

Vilagoš i Topić biće veliki aduti Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu, a na pitanje koje su „daljine i visine ciljevi“ rekle su da žele maksimalno da napreduju.

„Prošle godine mi je magična visina bila 190, sada sam to prebrodila. A u Parizu nije bitna visina, samo da se osvoji medalja“, istakla je Topićeva.

Srbija je na šampionatu u Minhenu osvojila rekordne četiri medalje, pošto je zlato osvojila Ivana Vuleta u skoku u dalj, a srebro Armin Sinančević u bacanju kugle.

BONUS VIDEO Adriana Vilagoš opisala kako je šokirala Evropu i uzela evropsko srebro

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare