Foto: Tanjug/AP/Matthias Schrader

Adriana Vilagoš će do kraja života pamtiti 2022. godinu, a u sledećoj želja joj je da dodatno pomeri granice.

Dobila je sijaset priznanja i u svetu i u Srbiji, pa je nedavno proglašena za „Mladu zvezdu u usponu 2022“, u konkurenciji do 20 godina, a Olimpijski komitet Srbije ju je proglasio za najbolju mladu sportistkinju.

Vilagoš je ovo godine odbranila zlato na Svetskom prvenstvu za juniore u Kaliju, dok je na Evropskom prvenstvu za seniore osvojila srebrnu medalju i to maestralnim hicem u poslednjoj seriji. Pokazala je da zna da ostane mirna do poslednjeg trenutka.

PROČITAJTE JOŠ

Devojka iz Malog Iđoša je tako nastavila da pomera granice, a upravo je o tome govorila za Nova.rs.

„Jako sam srećna, baš mi je čast što sam izabrana drugi put kao najbolja sportistkinja Srbije, ovo će mi biti vetar u leđa da sledeće godine imam još više motivacije i da postignem dobre rezultate“, iskreno je poručila Vilagoš za Nova.rs.

Ona je sada predvodnik nove generacije srpske atletike sa Angelinom Topić, skakačicom uvis.

Foto: Printscreen Youtube / Atlex

„Meni je to više čast nego obaveza. Pokušavam da ne doživljavam to kao pritisak, pa svaki put pružimo obe maksimum. Treniramo zato što ovo volimo i samo oni koji su sa nama mogu da očekuju nešto.“

Pojasnila je da ne gleda uvek, ali da je dobro zapamtila snimak iz Minhena kada je završila kao druga. Tada je komentator RTS Radoslav Simić oduševio sve, pa i Vilagoš.

„Gledala sam snimak iz Minhena (smeh). Kada sam pričala sa ljudima koji su mi prepričavali utiske kako su gledali, drago mi je što sam i druge ljude učinila srećnim, a ne samo sebe.“

Pojasnila i koje želje ima za Novu godinu i još jednom je oduševila sve.

„Uglavnom želim ono što čovek ne može da da.“

U novoj sezoni ima jasan cilj da prebaci magičnu granicu.

„Cilj mi je da prebacim 64 metra“, završila je Vilagoš kojoj je do sada najbolji rezultat 63,52 metra koji je postavila 2. avgusta 2022. u Kaliju.

BONUS VIDEO Vilagoš: Birala sam između rukometa i atletike, izabrala sam pravi put

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar