Foto: SK

Prošlo je dve godine od kada je Aleksandra Joksimović, ambasadorska Srbije u Londonu, postala poznata u javnosti. Tada zbog brukanja pred Novakom Đokovićem, a sada je ponovo imala ispad.

Joksimović je bila neprikladno obučena u toku bilateralnih konsultacija ministarstava spoljnih poslova i odbrane dve zemlje u oblasti bezbednosti i odbrane koje su održane 23. januara.

PROČITAJTE JOŠ

Na fotografiji koja je objavljena upada u oko da su svi muškarci bili u odelima, dok se i većina dama odlučilo na poslovni izgled.

Zapravo jedino je ambasadorka Srbije izašla u suknji iznad kolena, previše kratkoj za ovakve sastanke i dubokim čizmama kojima tu svakako nije mesto. Iako je ostatak stajlinga bio u redu, mnogi nisu mogli da ne primete njenu neadekvatnu kombinaciju.

Po završetku Vimbldona 2021. godine postala je poznata tokom tradicionalnog prijema za šampiona u prostoriji u kojoj se obično nalazi kraljevska porodica, ali i predstavnici Srbije.

U trenutku kada je Novak hodao uz stepenice moglo se čuti na srpskom „Novače, čestitam. Čestitam.“

Isprva mnogi nisu uspeli da povežu glas sa pojavom, a onda se u kadru pojavila i ambasadorka Srbije u Londonu Aleksandra Joksimović.

Ova dama je diplomirani pijanista i magistar političkih nauka, pa, ipak, mnogima je upalo u oko što je morala da objašnjava ko je zapravo.

Foto: Sport klub

„Mogu li ja da čestitam? Ja sam ambasadorka Srbije“, rekla je dok je pružala ruku Novaku, koji se naposletku i rukovao sa njom.

To možda i ne bi bilo čudno da to nije radila u trenutku kada je Đoković već pričao sa jednim članom kraljevske porodice, dok je pored njega razgovor pokušao da inicira princ Edvard, vojvoda od Kenta, kao i Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža.

Najčešće se na ovom mestu razgovara isključivo sa članovima kraljevske porodice, a kako Englezi toliko drže do pravila sasvim je jasno zbog čega se Novak poneo baš tako.

Ovaj njen nespretan gest kojim se obrukala postao je izuzetno popularan na društvenim mrežama, pa je bilo moguće naći obilje montaža.

BONUS VIDEO Ambasadroska Srbije obrukala Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare