Foto:TANJUG/AP Photo/Darko Vojinovic: Shutterstock

Država je donela odluku.

Vlada Srbije donela je odluku da iz budžetske rezerve preusmeri 462.000.000 dinara (oko 3,948 miliona evra) na račun Košarkaškog saveza Srbije s obrazloženjem da se radi „o obezbeđivanja finansijske pomoći za redovan rad Košarkaškog saveza Srbije“.

Odluka je ozvaničena u „Službenom glasniku“.

Značajnu pomoć dobio je ponovo i Fudbalski savez Srbije, ali je kao i prošlog puta u slučaju Partizana taj novac verovatno namenjen nekom drugom srpskom klubu, koji nije hteo javno da traži pomoć kao što su to učinili crno-beli.

PROČITAJTE JOŠ

Dakle, iz budžetske rezerve je na račun Fudbalskog saveza Srbije prebačeno 211.500.000 dinara (oko 1,8 miliona evra) s obrazloženjem da se radi „o obezbeđivanja finansijske pomoći za redovan rad Fudbalskog saveza Srbije“.

Ova suma novca, gotovo sigurno, namenjena je jednom od naših najvećih klubova, pošto je prethodno Partizan nakon tražene pomoći dobio dva miliona evra od FSS-a.

Partizan je u oktobru zahtevao od FSS finansijsku injekciju od dva miliona evra u pismu koje je potpisao Miloš Vazura, generalni direktor FK Partizan.

Košarkaška reprezentacija Srbije ovog leta osvojila je srebrnu medalju na Mundobasketu, dok je fudbalska reprezentacija stigla do plasmana na Evropsko prvenstvo koje će se igrati u Nemačkoj 2024. godine.

Iako je mnogo novca uloženo, prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u srpski fudbal, to se ove jeseni i nije toliko isplatilo. Iako čak tri kluba igraju evropska takmičenja, Crvena zvezda, Čukarički i TSC, Srbija još uvek nema evropsku pobedu.

Zvezda je završila svoj nastup u Ligi šampiona, Čukarički takođe nema šansu za prolaz u Ligi konferencija, dok je TSC-u potrebno čudo za osvajanje treće pozicije.

BONUS VIDEO Stadion Dubočica u Leskovcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare