Foto: Starsport

Ekspresna reakcija države i odluka koju potpisuje Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Srbije.

Budžetska rezerva od 236.00.000 dinara preneta je na račun Fudbalskom savezu Srbiji sa obrazloženjem „radi obezbeđivanja finansijske pomoći potrebne za redovan rad Fudbalskog saveza Srbije“. Ovo je odluka koja je ozvaničena u „Službenom glasniku“, pa nema dileme da je FSS dobio novac.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, otkud baš ova cifra od 2.013.898 evra? Partizan je prethodne srede zahtevao od FSS finansijsku injekciju od dva miliona evra u pismu koje je potpisao Miloš Vazura, generalni direktor FK Partizan.

U tekstu stoji „Stoga Vam hitno upućujemo ovu molbu da nam pomognete dodelom novčane pomoći, kako bismo ispunili sve obaveze propisane finansijskim kriterijumima UEFA u monitoringu koji upravo prolazimo, a kako bismo i u narednoj sezoni učestvovali u takmičenju u organizaciji UEFA.“

Sve se ovo dešavalo samo par dana nakon što je Vazura optužio Igora Duljaja, trenera Partizana, da laže nakon što je rekao da njegovi igrači nemaju novac.

Podsetimo, zbog ovih iskrenih reči Duljaja je Vazura odlučila da krene protiv trenera koji je vratio Partizan na vrh Superlige.

„Moram da kažem PFK Partizan nije ‘pomozite fudbalskom klubu’. Ovi momci igraju, nek se ljuti ko god hoće, neka rade sa mnom šta god žele, ovi momci treniraju, a ja treba da razmišljam da li će nekoga da izbace iz stana, da li će neko da primi platu, ja treba od njih da tražim, šta treba da im pričam – zelena trava, plavo nebo, cveta cveće u proleće? Ovi momci su junaci. Nek dođe ko god hoće, ruka koja daje je uvek iznad ruke koja prima. Neka neko dođe ko hoće, neka promeni trenera, ali dajte ovim momcima, neka imaju uslove da prehrane sebe i svoje porodice, familije, rođake, prijatelje jer dosta njih živi od toga. Meni to leži na srcu, morao sam to da kažem zbog igrača. Ja da ih gledam u oči i da im pričam: ‘dajte’, ja to ne mogu“, rekao je Duljaj.

Foto: Privatna Arhiva
Foto: Privatna Arhiva

BONUS VIDEO Unuk Radomira Antića postiže gol za Atletiko

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare