Foto: Printscreen Youtube

Tužan kraj i epilog, taman kad se zagrejao u borbi.

Srpski MMA borac Aleksandar Rakić (14-2 MMA, 6-1 UFC) poražen je od nekadašnjeg MMA šampiona Jana Blahoviča (28-9 MMA, 11-6 UFC) u subotu na nedelju.

PROČITAJTE JOŠ:

Rakić je u trećoj rundi na UFC Fight Night događaju doživeo povredu i tehnički nokaut, koleno ga je „izdalo“ i morao je da se povuče.

Stoga će morati da sačeka novu šansu dok ne bude mogao da se bori za titulu u poluteškoj kategoriji, dok će Blahovič moći na megdan Gloveru Tešeiri.

Blahovič je odmah krenuo u ofanzivu i udarcem u nogu, a onda i snažnijim i višim probao je da iskoristi činjenicu da je Rakić proklizao.

Nije pogodio, ali je „Raketa“ morao da se povuče. Uzvratio je udarcem desnom rukom, čak je i rasekao rivala dok mu je udarce nogom rival blokirao.

Od tog trenutka je Blahovič bio taj koji je pokušavao da održi distancu, sve dok nije krenuo u kontru u poslednjem minutu.

Tokom druge runde Rakić i Blahovič su se našli na podu, srpski borac je pronašao način da se izvuče iz te situacije i brzim udarcima je kontrolisao dešavanja.

To mu je u ovoj rundi donelo i prednost, ali se treća završila loše po njega.

Blahovič je udarcima nogom probao da po receptu iz prve runde povrati kontrolu, a posle nekoliko udaraca Rakić se uhvatio za koleno i pao je na patos.

Bilo je jasno da je povređen i da ne može da nastavi borbu, pa je Blahovič odlukom sudije Marka Smita uspeo da pobedi.

BONUS VIDEO: Vaso Bakočević izdvojio svoje tri najjače izjave

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram